Na Svjetski dan bolesnika u riječkom KBC-u sastanak s predstavnicima udruga pacijenata i osoba s invaliditetom s područja PGŽ

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače, i ove je godine Klinički bolnički centar Rijeka upriličio susret s predstavnicima udruga pacijenata i osoba s invaliditetom koje djeluju na području PGŽ-a.

Cilj je Svjetskoga dana bolesnika poticanje ukupne populacije na promišljanje o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.

Predstavnici mnogih udruga nazočili su prikazu prošlogodišnjih aktivnosti KBC-a Rijeka koje je iznio ravnatelj prof. dr. Davor Štimac.

Prisutne su zainteresirali podatci o ulaganjima u opremu i bolničku infrastrukturu u prošloj godini, ali i najava investicija u ovoj godini – godini velikih ulaganja. Osim početka izgradnje nove bolnice na Sušaku, okupljenima je prezentiran završetak projekta dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija čija ukupna vrijednost iznosi pedeset milijuna kuna. Od nove opreme posebno je istaknuta nabava novog uređaja za magnetsku rezonanciju i nove angiosale.

Također, prikazani su i napori u podizanju standarda pratećih usluga – poput uređenja okoliša, izgradnje rampi radi lakšeg pristupa u bolnicu osobama s invaliditetom, te o stručnim iskoracima riječkih kliničara.

Predsjednica Organizacijskog odbora za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika mr. sc. Asja Valković-Mika predstavila je program proslave Svjetskog dana bolesnika u Riječkoj nadbiskupiji te je podsjetila na ovogodišnju poruka Pape: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti!“ 

Koordinatorica bolničkih volontera Biljana Stanković okupljenima je predstavila projekt volontiranja u riječkoj bolnici koji se odvija od kolovoza prošle godine. Volonteri pomažu pacijentima i njihovoj pratnji u boljem snalaženju u bolnici, i to na sva tri lokaliteta.

Na sam Svjetski dan bolesnika, ujedno i blagdan Gospe Lurdske, u utorak, 11. veljače, misu za bolesnike u crkvi Gospe Lurdske na Žabici predvodio je nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari