LIJEPA RIJEČKA PRIČA: Dvoje studenata medicine pokrenulo izradu vlasulja za bolesnu djecu!

Foto: Facebook

Riječki studenti pokrenuli humanitarni projekt KosaRI kako bi svijet bio ljepše mjesto

U akciju se svatko može uključiti – doniranjem novca ili kose

Sara i Tin, studenti Medicinskog fakulteta iz Rijeke, pokrenuli su akciju izrade vlasulja za djecu koja su zbog bolesti izgubila kosu.

“Obje djevojčice su na liječenju u Zagrebu te smo Tin i ja mogli predati periku samo jednoj.Tada smo zapravo i osvijestili koliku sreću smo imali i povlasticu da smo mogli pokrenuti takav projekt, realizirati ga i usrećiti dvije djevojčice”, objašnjava Sara kako je sve počelo.

Kada se proširila vijest da prikupljaju kosu za oboljelu djecu, stigle su mnogobrojne donacije. Javila se vlasuljarka iz Zagreba, Riječko sveučilište pomoglo je natječajem za dodjelu financija, Hrvatska banka za obnovu i razvoj donirala je deset tisuća kuna. Uključila se i Udruga Krijesnica.

“Njih smo zamolili da nam na temelju svojih mjerila naprave preliminarnu listu djece, kojima je perika najpotrebnija i onda smo se dogovorili kada mi skupimo financije i kada budemo znali koliko ćemo financija imat onda ćemo uzet neki broj djece s vrha te liste”, kaže Tin.

Prikupili su novac za dvije perike, ali tu neće stati. Kroz neko vrijeme oživjet će projekt. Zato napominjemo – kosa mora biti duga barem 15 centimetara do dana kolektivnog šišanja – a sve za osmijeh oboljelih dječaka i djevojčica.

Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari