DOBRE VIJESTI IZ ŽUPANIJE

Na tri županijske ceste izvodit će se radovi na saniranju kolnika i zaštiti pokosa

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić/

S redovite konferenciji za novinare zamjenik župana Vojko Braut uputio je čestitke svim školarcima i zaželio uspješnu školsku godinu osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a posebno najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe. Čestitkama se pridružila i resorna pročelnica Edita Stilin koja je iznijela detaljne podatke o upisnim brojkama i informirala o završetku radova na školskim objektima.

Zamjenik Braut izvijestio je i o davanju suglasnosti ravnatelju Županijske uprave za ceste za tri investicije. Na županijskoj cesti 5059 na lokalitetu škola Praputnjak, sanirat će se kolnik, potporni zidovi i oborinska odvodnja. Duljina zahvata iznosi oko 200 metara, a vrijednost radova 3,8 milijuna kuna. Na lokalnoj cesti 58014, dionica Klana – Lisac izvest će se zaštita pokosa duljine zahvata oko 500 metara u vrijednosti oko milijun kuna dok će se na lokalitetu Vrbnik sanirati 300 metara županijske ceste za što će se izdvojiti 1,1 milijun kuna.

Resorna pročelnica Sonja Šišić informirala je o Nacrtima prijedloga Plana razvoja sporta i tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji za razdoblje 2022. – 2027. godine. Kako je istaknula, PGŽ je jedna od rijetkih županija koja je 2016. godine donijela strategiju razvoja sporta i prva županija koja je razvila strategiju tehničke kulture.

Nova strategija sporta uključila je javnost i sve relevantne dionike – jedinice lokalne samouprave, zajednicu sportova i sportske klubove te definirala tri cilja: potaknuti uključivanje što većeg broja građana u rekreaciju i sport, poticati aktivne sportaše na ostvarivanje vrhunskih rezultate te valorizirati doprinos sporta u razvoju gospodarstvu i turizma 365 dana u godini. Horizontalnim mjerama nastojat će se poticati socijalnu inkluziju i ravnopravnost spolova te volontiranje.

Što se tehničke kulture tiče, cilj je da bude dostupna svima, od najmlađih do najstarijih koji su iskazali poseban interes za upotrebu tehnologija tijekom pandemije, navela je pročelnica i dodala kako je ključ za obje strategije omogućiti da se sport i tehnička kultura razvijaju ravnomjerno u Primorju, Gorskom kotaru i na otocima, a JLS učine što dostupnijom sportsku i tehničku infrastrukturu. Za razliku od prethodnih godina, pritom im u novom razdoblju na raspolaganju stoje i sredstva europskih fondova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views