TRI SUBREGIJE

Nacionalni stožer CZ potvrdio: PGŽ zbog propusnica podijeljena na Primorje, otoke i Gorski kotar

Foto: Riportal.hr

Prijedlog županijskog stožera civilne zaštite prihvaćen je

Županijski stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputio je danas Nacionalnom stožeru prijedlog da se građani nesmetano kreću na području Primorja, od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog, ali da se istodobno PGŽ podijeli na tri subregije – Primorje, otoke i Gorski kotar.

Prijedlog je upravo prihvaćen, što praktički znači da je PGŽ zbog propusnica podijeljena na Primorje, otoke i Gorski kotar.

To u praksi znači da će od ponoći građani bez propusnica moći putovati unutar pojedine subregije, dok će za primjerice odlazak iz Rijeke na Krk ili iz Rijeke u Delnice (i obrnuto!)  i dalje trebati imati valjanu propusnicu.

“Na taj bi se način unutar dogovorenog područja nesmetano moglo kretati 85 posto građana Primorsko-goranske županije, odnosno oko 250 tisuća ljudi. Otoci i Gorski kotar za sada su ostali izdvojeni iz tog prijedloga kako bi se izbjegao pritisak na te sredine u kojima do sada gotovo i nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom”, ponudio je objašnjenje takvoga zahtjeva Marko Boras Mandić, načelnik županijskog stožera civilne zaštite.

Međutim, zanimljivo je da su na ovaj način PGŽ i Ličko-senjska županija jedine koje su za sada predložile “cjepkanje” svojih županija zbog kontrole kretanja svojih građana.

Ministar Davor Božinović je danas ujutro kazao da je već 10 županija zatražilo potpuno ukidanje propusnica na njihovom teritoriju

Izuzetak su Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija koje se zatražile formiranje nekoliko područja.

”Postoje neke koje su tražile da se formira nekoliko područja na kojima ne trebaju e-propusnice, a postoji inicijativa Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se spoje i da ne treba propusnica”, kazao je Božinović.

Sukladno ovome, u najkraćem mogućem roku – vjerojatno već od sutra – u velikoj većini hrvatskih županija na snagu će stupiti mjere popuštanja ograničenja u slobodi kretanja, odnosno njihovi stanovnici nesmetano će se kretati na cijelom području određene županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari