POČIVAO U MIRU

U Rijeci umro istaknuti novinar, publicist i umjetnički fotograf

Foto: NL arhiva

U Rijeci je u subotu umro Borislav Ostojić, ugledni riječki novinar, publicist i umjetnički fotograf

Ostojić je rođen 1937. u Imotskom, bio je dugogodišnji urednik kulture i drugih rubrika u riječkom Novom listu, urednik dječjeg časopisa Galeb i aktualni predsjednik riječkog ogranka Društva umirovljenih novinara Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Prije dolaska u Novi list radio je kao nastavnik i knjižničar u Rasinji i Velikom Pogancu pokraj Koprivnice te je bio ravnatelj Osnovne škole Centar-Bobijevo u Rijeci.

Objavio je više knjiga o dramskom amaterizmu u Rijeci, zbirke pjesama i slikovnice. Bio je suorganizator simpozija posvećenom 100-godišnjici pokretanja znamenitih kapucinskih Riječkih novina, utemeljenih 1912., u suradnji sa Župom Gospe Lurdske u Rijeci i Kapucinskom provincijom. Pisao je književnu i kazališnu kritiku.

Bio je jedan od najistaknutijih umjetničkih fotografa Rijeke i pokretač utemeljenja Fotokluba Rijeka.

Dobitnik je Zlatnog pera (1982.), Nagrade Hrvatskog novinarskog društva.

Ostojić je u Imotskom završio gimnaziju, a hrvatski jezik i književnost i bibliotekarstvo diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bio je redovni član Hrvatskog novinarskog društva. (h)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari