SNIMIT ĆE I PROMO VIDEO

Najavljen 19. Olimpijski festival dječjih vrtića

Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić i voditeljica projekta Katja Luketić predstavili su ovogodišnji program Olimpijskog festivala dječjih vrtića, tradicionalne manifestacije koja će se, u nešto drugačijem obliku, održati po 19. put.

Pročelnica Šišić izrazila je zadovoljstvo što se pronašao način za održavanje ovog hvalevrijednog projekta i u otežanim uvjetima pandemije jer je izuzetno važno uključivati djecu u sport od najranije dobi. Istaknula je da Primorsko-goranska županija podržava sport i u njega ulaže tri puta više od ostalih županija, kroz infrastrukturu, raznovrsne projekte, kao i kontinuirano financiranje samih sportskih saveza. Zahvalila je Zajednici sportova na predanom radu i potaknula da nastave dalje.

Veljko Karabaić, ispred Zajednice sportova koja je i organizator ove manifestacije, također je naglasio kako se želi dati naglasak važnosti sporta i kontinuirane fizičke aktivnosti od rane dobi. “Tradicionalnu manifestaciju Olimpijski festival dječjih vrtića ove, kao ni prošle godine, nije moguće održati u uobičajenom formatu. Međutim, baš u vrijeme pandemije i puno manjeg fizičkog kretanja i socijalne distance, izuzetno je važno nastaviti njegovati vrijednosti Festivala i olimpizma. Najmlađe članove društva želimo učiti prijateljstvu, razumijevanju različitosti, natjecanju u fair play ozračju te dati naglasak na svakodnevnom bavljenju nekom fizičkom aktivnosti,” rekao je Karabaić.

Predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić, istaknuo je kako je zbog pandemije najmanje godina dana za sport izgubljena, pa su zato ovakve manifestacije i ustrajanje na njihovom provođenju važne. “Kroz sport se djeca uče brojnim životnim vrijednostima i vještinama, a za to je potreban i kontinuiran rad kvalitetnog i stručnog kadra koji ih onda može usmjeriti i razvijati”, naglasio je Naglić.

“Vrtići Primorsko-goranske županije u razdoblju od 24.5. do 4.6. održat će „mali festival“ u svom vrtiću, sukladno mogućnostima. Svaki prijavljeni vrtić sudjelovat će s jednom skupinom, a cilj je odraditi bilo koju ili više disciplina sa olimpijade dječjih vrtića”, rekla je voditeljica projekta Katja Luketić te dodala kako broj prijavljenih vrtića pokazuje kako se uspješno motiviralo djecu na kretanje i vježbanje što se treba kontinuirano primjenjivati.

“Po završetku projekta, napravit će se promotivni video u svrhu promocije važnosti svakodnevnog kretanja djece. Ove godine se nećemo družiti svi na istom mjestu u isto vrijeme, ali osnovna ideja i vodilja svima je jednaka, te se nadamo da se već iduće godine vidimo u velikom broju u jednom od naših brojnih vrtića”, zaključila je Luketić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari