OVE SUBOTE

Najavljen 26. Međunarodni Oldtimer moto rally Rijeka 2022.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U organizaciji Oldtimer kluba Rijeka, ove će se subote, 11. lipnja održati 26. Međunarodni susret Oldtimer rally Rijeka.

Natjecanje sportsko-turističkog karaktera okuplja ljubitelje i vlasnike oldtimer motocikala. Prema najavi organizatora ove se godine očekuje dolazak 60 do 70 motocikala iz Hrvatske i Slovenije kojima bi se trebali pridružiti i gosti iz Italije.

„Najstarije prijavljeno vozilo ove godine je motocikl proizveden 1928. godine, a bit će izuzetno zanimljivih primjeraka iz 1930-ih godina, što je svakako zanimljivo za sve ljubitelje motora“, najavio je voditelj sekcije motocikala Oldtimer kluba Rijeka Igor Barak.

Okupljanje natjecatelja predviđeno je na Kantridi, na parkiralištu podno nogometnog stadiona Kantrida, odnosno pored popularnog Morskog prasca, već od ranih jutarnjih sati, a start je zakazan za 10:30 sati. „Kantrida je kao startna pozicija izabrana s razlogom, naime povijest automoto sporta na Kvarneru povezana je sa stadionom Kantrida na kojem su se u periodu od 1936. do 1939. godine vozile speedway utrke koje su se bodovale za prvenstvo ondašnje države, Rijeka je tada bila pod Italijom“, objasnio je predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Marino Radan.

S Kantride, sudionici će se preko Preluka uputiti prema Matuljima gdje će se između ostaloga, na igralištu pored amfiteatra održati posebni ispiti, budući da je ovaj susret uvršten u kalendar Hrvatskog oldtimer saveza te se boduje za prvenstvo HROS-a. Nakon Matulja kreće se put Rupe do Lipe gdje će biti organizirana posjeta Memorijalnom centru „Lipa pamti“, a završna postaja je lovačka kuća Grabova križa gdje će biti održana podjela nagrada.

Organizaciju ovog susreta podupire i Grad Rijeka, a prema riječima savjetnice za programe Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Eugenije Perić, podrška neće izostati ni u budućnosti. „Drago mi je što postoje vrijedni članovi Oldtimer kluba Rijeka koji godinama ulažu puno truda i entuzijazma u organizaciju automoto manifestacija i nastavit ćemo im pružati i financijsku i sve druge oblike potpore koliko god budemo u mogućnosti“, zaključila je Perić i pozvala zaljubljenike u motore da ove subote dođu na rally.

Oldtimer klub Rijeka osnovan je 1996. godine s ciljem promicanja tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije i šire. Članovi skupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila, a klub je član Hrvatskog oldtimer saveza kao krovne organizacije, te Zajednice Tehničke kulture Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari