OD 15. LISTOPADA DO 15. STUDENOG

Najavljen Mjesec hrvatske knjige 2020. koji će ugostiti Damira Karakaša, Zorana Žmirića, Mašu Kolanović, Marinu Vujčić…

Ilustracija

Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka predstavljen je program ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige u riječkoj knjižnici koji prema običaju traje od 15. listopada do 15. studenog. Program su predstavili ravnatelj Niko Cvjetković, voditeljica programske službe Anja Babić i predstavnica sponzora Ine Sanja Jakovac Šepić.

Niko Cvjetković se zahvalio sponzoru što program Mjeseca hrvatske knjige prati već četvrtu godinu za redom. „Svake godine, INA podupire dolazak u Gradsku knjižnicu Rijeka čak četiri eminentna autora. Kada bismo sve to pomnožili, možemo lako izračunati da je u protekle 4 godine INA omogućila riječkoj publici predstavljanje čak 16 autora, što nije zanemariv broj.“ zaključio je Cvjetković.

Sanja Jakovac Šepić istaknula je da se INA trudi biti aktivni član zajednice i uključivati se u projekte koji su važni za kulturni napredak. „Vjerujem da će posjetitelji uživati u različitim zanimljivim i kvalitetnim programima koji će zasigurno doprinijeti povećanju broja čitatelja i ljubitelja knjiga. Čestitam organizatorima na odlično odrađenom poslu u otežanim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa“, naglasila je.

O detaljima programa pričala je Anja Babić naglasivši da se u Gradskoj knjižnici Rijeka posebno cijeni susrete s autorima kao način još boljeg doživljaja pročitanog i upoznavanja autora koji se publici tako približavaju svojim radom i likom.

“Posebno bih istaknula gostovanje Damira Karakaša, dobitnika ovogodišnje, 13. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman, za knjigu Proslava. U goste nam dolazi i ovogodišnja dobitnica prestižne Nagrade Europske unije za književnost, Maša Kolanović, s knjigom Poštovani kukci i druge jezive pričePedeset cigareta za Elenu, najnoviji je roman istaknute i nagrađivane spisateljice Marine Vujčić, koja također gostuje u Gradskoj knjižnici Rijeka. Gostovanje autora Zorana Žmirića bit će u online obliku. Autor će se javiti iz daleke Irske i predstaviti zbirku priča Kaleidoskop. Susrete u programu “Autor u gostima” moderirat će poznati riječki glazbenik i autor Vlado Simcich Vava. Dobitnik književne nagrade Drago Gervais za najbolji neobjavljeni rukopis u 2019. godini, Branimir Dropuljić, predstavit će zbirku pjesama Kosine.”, zaključila je Babić izbor iz ovogodišnjeg programa.

Književni susreti u Rijeci odvijat će se u Ogranku Trsat – Gradske knjižnice Rijeka, a prijava sudjelovanja na susretima je obvezna, i to putem maila prijave.programi@gkri.hr

Tijekom trajanja manifestacije u Ogranku Drenova moći će se razgledati i izložba naziva
“Razlistaj se!” koja okuplja fotografije i likovne radove učenika Posebnog razrednog odjela za djecu s teškoćama u razvoju od 2. do 4. razreda OŠ “Fran Franković”.

Cjelokupni program Mjeseca hrvatske knjige 2020. dostupan je na portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari