U PETAK OTVORENJE

Najavljen program manifestacije Team work days 2023.

Team work days je javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a cilj je pojačati inovacijski impuls mladih na polju izobrazbe i njihove pripreme za ulazak na tržište rada i poduzetništva.

Svečano otvorenje program održat će se na Korzu, ispred zgrade gradske uprave u petak, 19. svibnja, u 10 sati, a aktivnosti u sklopu manifestacije trajat će do 14 sati. Ove godine svoje će radove, koje će građani moći i kupiti, predstaviti 42 zadruge s područja Primorsko-goranske županije.

Ovogodišnji program manifestacije najavili su predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka Đordano Bucci, voditeljica Podružnice PGŽ Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Silvana Šebalj Mačkić  i Zdravko Ivanković u ime Grada Rijeke kao pokrovitelja manifestacije, a prisustvovali su djelatnici stručne službe Zajednice tehničke kulture Rijeka te predstavnici Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” Rijeka, koja je ujedno domaćin ovogodišnje 22. županijske Smotre učeničkih zadruga: voditeljica učeničke zadruge “Maslačak” Morena Poljančić, voditeljica sekcije Šivko rukotvorko Lara Pecman, voditeljica sekcije Tamaris sestra Ema (Marina) Škriljevečki i učenici zadrugari.

„Projektom Team work days želi se pojačati inovacijski impuls mladih na polju izobrazbe i početi ih pripremati za ulazak na tržište rada i poduzetništva. Ovakvim okupljanjem, prezentacijom najboljih i predstavljanjem zadruga, slijede se primjeri dobre prakse koje se njeguju i u Europskim zemljama. U cilju animiranja mladih, prezentacije stvaralaštva i tehničke kulture, projekt Team work days učiniti će napore mladih vidljivima, a time poduprijeti važnu ulogu za stjecanje iskustava u kojem učenici razvijaju vlastite vrijednosti, te se pripremaju za svijet rada i svoja prva poduzetnička iskustva.

Temelj učeničkog zadrugarstva jest timski rad učenika koji ima tendenciju zajednički rad usmjeriti ostvarenju zajedničkog cilja te potencijal za stvaranje dodatnih gospodarskih i društvenih vrijednosti“, istaknuo je Đordano Bucci, dok je voditeljica Podružnice PGŽ Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Silvana Šebalj Mačkić  dodala kako će stručno povjerenstvo odabrati najboljih šest zadruga koje će biti predložene za sudjelovanje na Državnoj smotri učeničkih zadruga.

U ime Grada Rijeke, Zdravko Ivanković je istaknuo kako je zadaća jedinica lokalne samouprave podržavati ovakve manifestacije koje osim učenja raznih vještina i razvoja kreativnosti potiču i timski rad.

Zadovoljstvo što je upravo njihova škola ovogodišnji domaćin manifestacije istaknula je voditeljica učeničke zadruge „Maslačak“ Katoličke osnovne škole „Josip Pavličić“ Lara Pecman i pozvala građane da dođu u petak na Korzo vidjeti što su sve izradile i pripremile vrijedne ruke članova zadruga.

Team work days 2023. održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i uz potporu Primorsko-goranske županije. Organizator manifestacije je Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s Hrvatskim savezom učeničkih zadruga-Podružnicom Primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari