DRUGO IZDANJE

Najavljeno drugo izdanje Food Truck Festivala; Pored finih zalogaja nudi i 19 različitih zabavnih programa

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U Nugentovom parku pored Trsatske gradine od 24. lipnja do 16. srpnja održat će se drugo izdanje Food truck festivala.

Tijekom 23 dana trajanja, osim primamljive gastro ponude, festival će posjetiteljima ponuditi i zabavu budući da će se održati 19 različitih programa.

Sudionici gastro programa festivala su Kužinavanje by Damir Tomljanović, Capra Istrian Street Food, Picnic Mingle & Fun, 79 Tastes truck, Sweet house by Di Mare i Martini Fiero truck.

Program Festivala najavili su u ime organizatora Vedran Babić i Ivor Brunjak, riječki gradonačelnik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i chef Damir Tomljanović.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Ovakav tip festivala u Europi je jako popularan posljednjih nekoliko godina. Osim gastro ponude i zabavnog programa, na festivalu će ove godine biti i kutak za djecu, sunčalište, tri foto kornera, a novitet je i Capra garden. Ove godine festival će biti plastic friendly što znači da će se piće točiti u čašama od reciklirane plastike“, najavio je Vedran Babić.

Na prostoru čitavog Nugentovog parka ispred Trsatske gradine smjestit će se šest food truckova predvođeni truckom Damira Tomljanovića – popularnog člana žirija kulinarskog showa Masterchef. Ovaj jedinstveni ambijent od 24.06. do 16.07. bit će scenografski oplemenjen u festivalskom štihu, uz nekoliko stotina rekvizita i dekorativnih elemenata.

„Food Truck Festival prilika je za gastronomsku promociju Rijeke koju za svoj odmor odabire sve veći broj turista, a ovakve manifestacije pomažu nam u brendiranju Rijeke kao grada urbanog turizma“, istaknuo je gradonačelnik Marko Filipović. „Planirane i najavljene investicije u turizam našega grada doprinijet će tome da Rijeka zauzme još bolju poziciju na turističkoj karti Hrvatske, ali i šire regije. Porast broja turista tijekom ove godine pokazuje da grad turistički raste“, rekao je Filipović.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Zadovoljan turističkim brojkama u ovoj godini je i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa koji je istaknuo kako vjeruje da su jedan od razloga dolaska turista u Rijeku i razne manifestacije koje se održavaju, pogotovo tijekom lipnja.

„Izuzetno mi je drago da smo danas ovdje na prezentaciji drugog izdanja festivala. Onaj prošlogodišnji je bio izuzetno dobro posjećen, a s obzirom na ovako bogat program ta posjećenost bi mogla biti i nadmašena. Turistička sezona je više nego dobra, u prvih pet mjeseci imamo 15% više turista na području grada Rijeke, a vjerujem da su brojni festivali i manifestacije doprinijele tome. Želim se zahvaliti organizatorima koji osim ovog festivala u našem gradu organiziraju nekoliko festivala na izrazito visokom nivou što je jako važno za kvalitetu programa, ali i promociju Rijeke.” – istaknuo je g. Škarpa, direktor TZ grada Rijeke. 

VIDEO DANA:

„Naš festival je spoj prekrasne lokacije, odlične gastronomske ponude i bogatog programskog sadržaja. S nama će ponovno biti zadarski Picnic Mingle & Fun truck, a ove godine po prvi puta stiže ekipa 79 Tastes. Sa zadovoljstvom ćemo ugostiti i jedan novi truck, a radi se o brendu Kužinavanje by Damir Tomljanović, a vjerujem da će mnogi uživati u Capra gardenu, popularnog Capra street food trucka. U Kids korneru smjestit će se opatijski brend Di Mare s ponudom slatkih zalogaja. Za ponudu pića će biti zadužen veliki centralni šank te Martini Fiero truck. Što se tiče programa njega zaista neće nedostajati – od glazbenih nastupa bandova i DJ-ejeva pa sve do popularnih pub kvizova. Mislim da će svatko tko nas posjeti na festivalu moći pronaći nešto za sebe.” – izjavio je Ivor Brunjak

Poznati hrvatski chef Damir Tomljanović objasnio je kako je forma Food Truck Festivala namijenjena upravo urbanim sredinama i prvenstveno mladim ljudima. „Ideja mog trucka Kužinavanje je približiti tradicionalna jela i tradicionalne namirnice mladim ljudima i stoga tradiciju omatamo u jedno modernije ruho“, rekao je Tomljanović.

Festival svoja vrata posjetiteljima otvara ovog petka u 17 sati, a na otvorenju će nastupiti grupa Grad.

Radno vrijeme festivala bit će svakog dana od 17 sati pa do ponoći, dok će petkom i subotom festival biti otvoren do jedan sat ujutro.

Ulaz za posjetitelje na sve programe je slobodan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views