“NAJLUĐI” SEMAFOR U HRVATSKOJ KRATKOGA VIJEKA: “Rijeka promet” u akciji uklanjanja marihuane, krigle piva i prostitutke

Pozornost Riječana ali i šire hrvatske javnosti po objavi informacije izazvao je jedan (ne)obični gradski semafor.

Nalazi se na križanju Križanićeve ulice i Bulevara oslobođenja, iznad kluba/koncertne dvorane Pogon kulture u Rijeci, a poseban je po tome što su se donedavno na njegovim svjetlima nalazili neobični simboli: prostitutka, pivo i list marihuane! Prostitutka na crvenom, krigla piva na žutom te list marihuane na zelenom svjetlu.

Netko dovitljiv, vjerojatno iz redova mlađe populacije koja se uoči koncerata u Pogonu kulture okuplja pred klubom, odlučila se na ovaj način, lijepljenjem duhovitih naljepnica na svjetla semafora, “oživjeti” prometnu signalizaciju pred klubom.

No nakon medijske pažnje koju je zaslužio “najneobičniji hrvatski semafor”, njegova slava bila je kratkoga vijeka. U “Rijeka prometu” su još u nedjelju poslijepodne, kako su nam poručili iz njihove službe za održavanje prometne signalizacije, krenuli u uklanjanje ovih naljepnica zbog kojih se rečeni semafor više nije uklapao u zakonske okvire. Uz pomoć razrjeđivača i strugalica krenulo je vraćanje plastičnog pokrova svjetla semafora u prvobitno stanje.

Neki će reći – sve mora biti po zakonu i bez “dodataka” na prometnoj signalizaciji koji mogu dekoncentrirati sudionike u prometu, a drugi će konstatirati – velika šteta, jer Rijeka gubi nešto po čemu je – još jednom – bila potpuno drugačija od drugih!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari