'ZAPOČINJEMO S VELIKIM KRUZERIMA'

U Rijeku ove godine stiže 30 kruzera s 45 tisuća putnika. Riječki ugostitelj: ‘Gosti s kruzera vole potrošit, vole dobro pojest, popit kavu”

Prvi je kruzer u riječku luku uplovio 2015. godine i tada je došlo njih 7. Ove godine Rijeka očekuje nikad veći broj brodova, čak 30 sa preko 45 tisuća putnika. Više u video prilogu!

Za Uskrs dolazi kruzer sa oko 2200 putnika.

“Započinjemo s velikim kruzerima. U travnju MSC Armonia dolazi dva puta i zatim u svibnju imamo na rasporedu nekoliko dolazaka”, rekao je voditelj Odjela komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka Rajko Jurman za Kanal Ri.

MSC Armonia

“Gosti s kruzera dobri su potrošači te se veći broj dolazaka kruzera pozitivno odražava na poslovanje”, ističe dugogodišnji riječki ugostitelj Saša Matijašević.

“Vole potrošit, kupit suvenire, vole vidjeti što se nudi od gastro scene u Rijeci, vole dobro pojest, popit kavu”, kaže Matijašević.

Iako sve veći broj pristajanja kruzera u destinaciju donosi pozitivne efekte na gospodarstvo, nužan je i oprez.

“Kvarner već godinama radi na privlačenju kruzera, međutim onih nekakve manje i srednje veličine, s obzirom da je to dobro za akvatorij Kvarnera. Ali treba tu paziti na onaj održivi dio same destinacije”, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Svjetska kruzing industrija danas predstavlja jedan od najvažnijih segemenata turističke ponude. Promatrajući po geografskom položaju, najveći udjel u prometu kruzinga ima Sjeverna i Srednja Amerika, a zatim slijedi Europa, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari