NAKON DVIJE GODINE PAUZE

Nakon dvije godine vraća se Marunada! U svom 47. izdanju još bogatija uz koncerte Gustafa, Daleke obale i brojnih DJ-jeva

Nakon dvije godine pauze, danas je na konferenciji za novinare u Lovranu najavljena nadaleko poznata manifestacija Marunada

Marunada se ove godine vraća u svom tradicionalnom obliku s još bogatijim programom koji će se tijekom listopada, mjeseca posvećenog marunu, održati u Lovranu, Dobreću i Lignju.

Program 47. Marunade predstavili su načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, direktorica Turističke zajednice Općine Lovran Zvijezdana Klobučar Filčić, predsjednica Mjesnog odbora Dobreć Lorena Bašan, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran Sanja Škorić, te uzgajivač maruna gospodin Adriano Gržević.

Marunada započinje 7. listopada u Lovranu

Načelnik Simonič u uvodnoj riječi istaknuo je zadovoljstvo zajedničkim radom s Gradom Opatijom, jer jedino usklađenim aktivnostima može doći do uspješnog održavanja ovako atraktivne manifestacije. Ovogodišnja Marunada započinje 7. listopada u Lovranu tradicionalnim otvorenjem, nakon kojeg slijedi zabava uz Psihomodopop i bendove.

Kako ne bi uvijek sve bilo posvećeno samo odraslima, kao uvod u 47. Marunadu, Lovran će u petak ispuniti oko 250 školske i vrtićke djece s područja Lovrana i Opatije koji će u sklopu Miće Marunade sudjelovati na brojnim radionicama u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran te će se zabaviti uz Mađioničara Andreja.

Lovranska Marunada proteže se i u dane vikenda, kada posjetitelje očekuje cjelodnevna zabava uz DJ-a, razne bendove, zborove i klapu, te bogat kulturni i gastro program. Za dobru večernju zabavu u subotu 8. listopada će se pobrinuti Daleka obala, a u nedjelju 9. listopada Gustafi.

Bogat program i u Dobreću

Vikend nakon, u dane 15. i 16. listopada, događanja u sklopu manifestacije Marunada sele u Dobreć, kada posjetitelje u subotu očekuje dnevni program bogat događanjima za djecu u sklopu Miće Marunade, te večernji program u kojem su za zabavu zaduženi Kantridersi i Mauro Staraj & La Banda Bend. Nedjelja je rezervirana za izložbu domaćih proizvoda te zabavu uz bendove.

Treći vikend ovogodišnje Marunade obilježit će događanja u Lignju, gdje će osim zabavnog programa koji će se održavati u subotu 22. i u nedjelju 23. listopada posjetitelji moći pogledati izložbu gljiva ili oni sportskog duha sudjelovati u aktivnostima koje su pripremile udruge.

Ovogodišnja novost u Lignju je i šetnja „Stazom maruna“ uz stručno vodstvo u organizaciji Turističke zajednice, a koju posjetitelji mogu i samostalno posjetiti.

Iznenađenja za posjetitelje

Prema informacijama uzgajivača, maruna ima dovoljno iako još uvijek nisu zreli zbog nedostatka kiše tijekom kolovoza, ali se nadaju da će biti spremni do početka događanja.

Tijekom listopada kulturno-zabavni i gastro program upotpunit će brojna sportska događanja, kao što su nogometni i boćarski turniri, regata te natjecanje u sportskom ribolovu.

Ne sumnjamo kako će bogati program i ove godine privući veliki broj posjetitelja, kako domaćih tako i stranih, te će nepregledne kolone ljudi ponovno ispuniti ulice Lovrana. Za kraj, otkrivamo kako će ovogodišnja Marunada biti prepuna gastro noviteta pa će se tako u ponudi naći i „Lovranska štorija“ u obliku sladoleda od maruna s preljevom od lovranskih trešanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari