ZA LOKALNE RIBARE

Nakon Mošćeničke Drage u Malom Lošinju predstavljena mobilna ribarska kućica

Nakon Mošćeničke Drage, u ribarskoj luci u Malom Lošinju postavljena je mobilna ribarska kućica namijenjena lokalnim ribarima za spremište alata i granuliranog leda te njegovu proizvodnju s ciljem što boljeg učinka na održivost malog ribarstva.

Na današnjem predstavljanju, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da su kućice nabavljene u sklopu Interreg projekta “Adri.SmartFish” vrijednog 3 milijuna eura od čega budžet PGŽ-a iznosi 259 tisuća eura. Dodala je kako su ribarske kućice veličine 15m2 podijeljene u dva dijela, a lokacija je određena u suradnji s Lučkom upravom Mali Lošinj koja je osigurala priključke vode i struje, a upravljanje je preuzela na pet godina od dovršetka projekta.

Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija izrazio je zadovoljstvo da su se s ovom aktivnošću unaprijedili uvjeti za male ribare, te je istaknuo kako je ovo ispravan put poticanja ribarstva kao djelatnosti. Predsjednik Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore PGŽ Stjepan Nedoklan kazao je da malim ribarima kućica olakšava poslovanje u ljetnim mjesecima kada je veća potreba za ledom, a ujedno će poboljšati kvalitetu proizvoda koje ribari plasiraju do krajnjeg kupca.

Događaju su prisustvovali i predstavnice Grada Malog Lošinja Marina Žunić i Tanja Jović, Ronald Milanja, predstavnik isporučitelja iz tvrtke EOL-EKOS d.o.o, Eliana Zec Solina, voditeljica LAGUR-a “Vela Vrata”, Vjekoslav Galović, predsjednik Udruženja ribara Opatija pri Obrtničkoj komori te Kazimir Bogović, predsjednik prekogranične udruge malih ribara Jadrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari