NAPOKON! Krenula gradnja toliko čekanog autobusnog kolodvora!  1. april :)

Mnogi Riječani koji su ovih dana prolazili kroz centar grada postavljaju pitanje kakvi se to radovi odvijaju na starom autobusnom kolodvoru. S obzirom na to da je prije samo nekoliko dana iz gradske uprave poručeno da za gradnju kolodvora nema novaca, privatna riječka tvrtka Autotrans za gradnju se odlučila sama! Osim što će Autotrans ubilježiti novi plus od strane onih koji zbog putovanja stoje na tim peronima te ipak traže čim ugodnije uvjete, novi kolodvor će zadovoljavati standarde Europske Unije o uvjetima putovanja putnika, što će djelomično omogućiti povrat uloženih sredstava iz fondova EU. A sredstva nisu mala… Radi se o investiciji teškoj 10 milijuna eura!

Planirani terminal međugradskog autobusnog prometa u Rijeci, kao dio autobusnog, željezničkog i pomorskog putničkog terminala, jedan je od ključnih infrastrukturnih objekata grada, ne samo zbog broja putnika, nego i zbog njegove pozicije i povezanosti. Planirana građevina zahvaća dio stare zgrade na kojoj će se sačuvati bočna pročelja i novi segment koji se spaja na staru zgradu u visini malo iznad prvog kata za koji se konstrukcija upravo postavlja ovih dana i biti će potpuno ostakljen. S jedne će se strane pogled iz čekaonica pružati prema riječkoj luci, a s druge prema Kapucinskoj crkvi. Radovi će se odvijati u nekoliko etapa, a završetak se očekuje u proljeće 2017-te. Na kraju cijelog zahvata dobiti ćemo prostore čekaonica koji će biti točno iznad sadašnjih perona, a odlazak na željenu autobusnu liniju odvijat će se poput izlaza na aerodromima.

Kako se može doznati iz izvora bliskih gradonačelniku, on nije pretjerano zadovoljan razvojem situacije, a posebno činjenicom što je promocija kolodvora predviđena točno pred lokalne izbore 2017-te. Kako nam je potvrdio visoki izvor iz gradske uprave, gradonačelnikova je želja bila dobiti još jedne izbore s predizbornim obećanjem izgradnje novog autobusnog kolodvora. Uvjeren je kažu, kako mu to predizborno obećanje donosi sreću!

Idejnim arhitektonskim rješenjem, novi se terminal ne uklapa u urbano tkivo i blokove građevina u tom dijela grada, ali što je tu je. Imajte u vidu da je danas prvi travanj ili prvi april! 🙂

Autor: Rijecan.in

#kolodvor #rijeka #1april

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja