'MORETTO' IME DOBIO PO MORČIĆU

RAZGLEDAJTE IH S NAMA: U Rijeci predstavljeni ‘Moretto’ i ‘Gea’, novi i najmoderniji JPS-ovi tegljači. Evo fotki i videa

“Moretto” i “Gea”, dva novoizgrađena tegljača Jadranskog pomorskog servisa (JPS) danas su u Rijeci predstavljena na Gatu Karoline riječke te je najavljen dolazak još jedne novogradnje u trećem kvartalu 2024. godine.

Ulaganje u tegljačku flotu JPS-a tako u ovoj godini iznosi više od 20 milijuna eura, slijedom čega će se otvoriti i 18 novih radnih mjesta.

Ovako je izgledalo ‘krštenje’ broda:

Tegljač „Moretto” je dug 24 metra, širok 12 metara, s gazom od 5,8 metara, tipa ASD (Azimuth Stern Drive), s 80 tona potezne sile, što ga čini najjačim tegljačem u sastavu JPS-a. Postiže brzinu od 14 čvorova, a na njemu se u prostorima visokog standarda može smjestiti šest članova posade. Ima notaciju escort tegljača, što znači da može služiti kao aktivna i pasivna pratnja brodovima prilikom dolaska i odlaska na lučke terminale i u plovidbi.

Fotografije tegljača:

Tegljač “Gea” dugačak je 25 metara, širok 12, s gazom od 5,8 metara. Pogonjen je dvama Caterpillar motorima, ukupne snage 5.200 konjskih snaga, s poteznom silom(BP) od 70 tona, a postiže brzinu od 13 čvorova. „Moretto“ je ime dobio po Morčiću, hrvatskom autohtonom pučkom nakitu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari