42 UDRUGE

Galerija | Naša draga vrijedna mladost: Pogledajte koje su radove 42 učeničke zadruge iz PGŽ predstavile građanima na Korzu

U sklopu manifestacije Team work day na Korzu su se sa svojim radovima predstavile 42 učeničke zadruge s područja Primorsko-goranske županije, a građani su imali priliku i kupiti njihove radove.

Team work days je javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a cilj je pojačati inovacijski impuls mladih na polju izobrazbe i njihove pripreme za ulazak na tržište rada i poduzetništva.

Na štandovima zadruga mogle su se pronaći brojne rukotvorine, nakit, torbice, kozmetički proizvodi, slike i slično, a kako je istaknuo predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka Đordano Bucci ovom se manifestacijom želi potaknuti djecu na poduzetničke aktivnosti, stjecanje novih vještina, ali ih se želi učiti i vrijednosti timskog rada.

Najuspješnije zadruge odabrat će stručni žiri koji je tijekom njihove prezentacije na Korzu obilazio štandove, a učenici su im prezentirali svoje radove. Domaćin ovogodišnje smotre je najuspješnija zadruga od prošle godine, učenička zadruga „Maslačak“ Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“. Najuspješnije ocjenjene zadruge na ovogodišnjoj smotri bit će predložene za sudjelovanje na nacionalnoj smotri učeničkih zadruga.

Otvorenju manifestacije među ostalima su prisustvovali i Zdravko Ivanković u ime Grada Rijeke i Silvana Šebelj Mačkić, voditeljica Podružnice PGŽ Hrvatskog saveza učeničkih zadruga.

Team work days 2023. održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i uz potporu Primorsko-goranske županije. Organizator manifestacije je Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s Hrvatskim savezom učeničkih zadruga-Podružnicom Primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari