Nastavljen štrajk u 3. maju: Radnici očekuju da se do petka osigura novac za dvije plaće

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Štrajkaški odbor danas će se sastati s predsjednikom Uprave Maksimilijanom Percanom

Štrajk u Brodogradilištu 3. maju nastavljen je, radnici očekuju da se do petka osigura novac za dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što im se isplate plaće za srpanj, rekao je u utorak predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Todorović je kazao da očekuju da se do petka osiguraju dvije plaće, putem komercijalnih banaka, i tako premosti razdoblje do restrukturiranja Uljanika. Rekao je da će se Štrajkaški odbor danas sastati s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom, a da bi se tijekom dana Štrajkaški odbor trebao sastati i s predsjednikom Uprave Maksimilijanom Percanom.

Oko tisuću nezadovoljnih radnika Uljanika i 3. maja jučer je prosvjedovalo na Markovu trgu pred Banskim dvorima tražeći isplatu srpanjskih plaća i ostavku Uprave Uljanik grupe.

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je nakon sastanka s predstavnicima štrajkaških odbora pulskog i riječkog brodogradilišta da se intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike Uljanik grupe, te se nada da će do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću. Predstavnici štrajkaških odbora Uljanika i 3. maja su nakon sastanka bili dijelomično zadovoljni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari