NAKON BITKE - ODLIČNA ZABAVA!

Ne propustite spektakl na Trsatu! Povratak Frankopana vraća nas ugođajem u srednji vijek

Već tradicionalna manifestacija Povratak Frankopana na jedan dan vas ugođajem vraća u srednji vijek

Povratak Frankopana je manifestacija koja se tradicionalno održava u sklopu Dana Trsata u čast svetog Jurja, zaštitnika Trsata.

I ove godine, čim je to epidemiološka situacija dopustila, Klub prijatelja Grada Trsata je uspio okupiti sudionike i pripremiti atraktivan program koji će se održati na Trsatskoj gradini i u Nugentovom parku. Ove subote, 03. srpnja svi putevi vode na Trsat!

Na manifestaciji će se ponovno pridružiti knezovi Frankopani Trsat, Krčki knezovi Frankopani, Gradska straža Bakar 1848., vitezovi svetog Nikole iz Varaždina, Red vitezova  sv. Vida – Ordo sancti Viti, Frankopanska straža Grobnik,  Udruga Zirnskih – Frankopana Drivenik, SK Maura Kal, SK Ajkule i  Konjički klub Vodičajna (konji i kočija).

 

Već od jutarnjih sati posjetitelji će moći obići sajam starih zanata, a svečano otvorenje manifestacije bit će u 14.30 sati, kada će gradom odjeknuti glasan pucanj iz topa sa sjeverne kule Trsatske gradine.

U 15.00 sati počinje svečani mimohod sudionika centrom Trsata u povijesnim odorama. Program se nastavlja nadmetanjem u gađanju strijelom i borbom vitezova koje će se prenositi na velikom ekranu u Nugentovom parku. 

Centralni događaj započinje u 18.00 sati kada će vitezovi uprizoriti bitku iz 1485. godine u kojoj su frankopanske trupe krenule u boj na Trsat na kojem su se vijorile mađarske zastave. Nakon brojnih ispaljenih strijela i frcanja iskri mačeva, Frankopani su uspjeli ponovno osvojiti Gradinu, a čitav spektakl završen je ustoličenjem novog kapetana Trsata!

Nakon uspješne bitke čeka vas odlična zabava!

Od 21.00 sat, na prostoru parka ispred Trsatske gradine, atmosferu će dodatno užariti bend Belfast food, uz raznovrsni izbor hrane, pića i koktela za fantastično ljetno osvježenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari