PETERO STRANIH POLICAJACA

Galerija | Nemojte se iznenaditi: Na Kvarneru policajci iz Njemačke, Poljske, Slovačke i Slovenije za pomoć tijekom turističke sezone

U okviru projekta ”Sigurna turistička destinacija” strani policijski službenici pomažu hrvatskim kolegama i turistima te drugim građanima

Strani policijski službenici i ovog ljeta boravit će na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, u okviru projekta ”Sigurna turistička destinacija”.

Riječ je o izvornom projektu MUP-a Republike Hrvatske koji se provodi od 2006. godine, a u sklopu kojeg je do sada u Hrvatskoj boravilo gotovo 1000 policijskih službenika iz više od 20 zemalja.

Ove godine u Projektu će sudjelovati oko 100 stranih policijskih službenika koji će zajedno s hrvatskim policajcima brinuti o sigurnosti domaćih i stranih gostiju.

Projekt ”Sigurna turistička destinacija” provodi se u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj od 2007. godine, a ovo ljeto hrvatskim policijskim službenicima pomagat će devet stranih policajaca iz Njemačke, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Danas je u sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci organiziran prijem za strane policajce na kojem su uz načelnika Tomislava Dizdara sudjelovala dva policijska službenika Poljske, Kamil Styrna i Patrik Chmarycz , koji su raspoređeni u I. PP Rijeka, zatim dvoje slovačkih policajaca, Miroslava Adamovič i Igor Dedik, raspoređeni u PP Crikvenica, te njemački policajac, Michael Maier koji je po prvi put dio ovog Projekta i raspoređen je u PP Mali Lošinj s ispostavom Cres.

U Projektu će sudjelovati i slovenski kolega Drago Butara koji u PP Krk dolazi 17. srpnja i bit će tu mjesec dana, dok će se Poljaci i Slovaci izmijeniti do 31. kolovoza.

Oni će hrvatskim kolegama pomagati u prevenciji protupravnih ponašanja, poboljšanju stanja sigurnosti u cestovnom prometu, a svojim angažmanom bit će u pomoći i u kriminalističkim istraživanjima, kao i na usluzi turistima kod servisnih informacija.

Sastanku je nazočila i predstavnica TZ Kvarnera Renata Vincek te načelnici i predstavnici policijskih postaja u kojima će strani policajci djelovati tijekom srpnja i mjeseca kolovoza.

Strani policajci imali su priliku susresti se i s novinarima na konferenciji za medije koja je organizirana na otvorenom u središtu Rijeke te su potom s njima prošetali po središtu grada Korzom i Rivom.

Na Konferenciji je koordinator Projekta za PUPG Siniša Anđelić novinare upoznao s detaljima i prednostima Projekta kojim su strani policajci prvenstveno na pomoći svojim sunarodnjacima i drugim turistima tijekom turističke sezone čime se osjećaju sigurnije i u konačnici ocjenjuju tako Primorsko-goransku županiju, kao i Hrvatsku u cjelini, vrlo sigurnom i poželjnom turističkom destinacijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari