BOJAN JURDANA

Nezadovoljni radnici Čistoće vikali na direktora. On tvrdi: ‘Ovo je prvi glas da traže povećanje plaće od 30%’

Jutrošnja obustava rada radnika riječke Čistoće iznenadila je njezinog direktora koji je smatrao, kako tvrdi, da je dogovor sa sindikatima bio postignut. No, radi se o dogovoru za povećanje od 15 posto, a ne 30 koliko su radnici i tražili

Nezadovoljni radnici riječkog Komunalnog društva Čistoća jutros su prestali s radom. U garaži Čistoće ostalo je više od 50 vozila i 150 radnika koji su svoje frustracije malim primanjima pokazali netom prije konferencije za medije riječkog gradonačelnika Marka Filipovića i direktora KD-a Bojana Jurdane. S njim je razgovarala RTL-ova Maja Brkljača.

On im nudi povećanje plaće za 15 posto, dok je stav radnika da iznos plaće treba biti veći za 30 posto.

RTL -ova reporterka na terenu Maja Brkljača razgovarala je s Jurdanom o zahtjevima radnika koji su na jutrošnjim pregovorima vikali na svog direktora zbog malih plaća i nezadovoljenja njihovih uvjeta.

Direktor Čistoće pak tvrdi da ga je ova obustava rada iznenadila zbog dosadašnjih stalnih pregovora oko povećanja plaće, iako nije dogovoreno povećanje koje su radnici tražili.

“Moram priznati da me ovo jako iznenadilo jer su vršeni kontinuirani razgovori s predstavnicima svih sindikata i išli smo skupa u jako dobrom smjeru. Ne znam gdje je izostala komunikacija predstavnika sindikata i radnika. Dogovoreno je za deveti mjesec da ide povećanje plaće od 15 posto za neto operativu”, kazao je Jurdan.

“Ovo danas je prvi glas da traže povećanje od 30 posto”, tvrdi direktor.

Istaknuo je da su prvotno sindikati tražili povećanje od 20 posto, no dogovoreno je 15 posto. Radnici kažu kako povećanje plaća traže već godinu dana što Jurdan opovrgava.

Smatra da su neke plaće unazad godinu dana korigirane, odnosno da su se povećavale plaće onima na pojedinima radnim mjestima i onima s najnižim plaćama.

Na pitanje na kako će sad izgledati Rijeka kazao je će grad biti čist te da se nada da će postići nekakav dogovor, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari