KORONA U ŽUPANIJI

ZABRINJAVAJUĆE! Koronavirus je ušao u domove za starije u Voloskom, Viškovu i na Kantridi

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zabrinjava povećanje udjela starijih među novozaraženima u županiji, kojih je danas oko 33 posto

U Primorsko-goranskoj županiji je 91 novozaražena osoba koronavirusom, a povećan je udio starijih osoba među pozitivnima na Covid infekciju, kojih je danas oko 33 posto, doznaje se u utorak iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a prenosi HINA.

Koronavirus je ušao u domove za starije u Voloskom, Viškovu i na Kantridi u Rijeci.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je da zabrinjava povećanje udjela starijih među novozaraženima u županiji, kojih je danas oko 33 posto, te da se stoga može očekivati i povećani broj hospitaliziranih osoba.

Procijenio je da se u iduća dva tjedna očekuje oscilirajući ili ne pretjerani rast novozaraženih, a da se u županiji i dalje provodi strategija suzbijanja epidemije traženjem virusa i žarišta te presijecanjem putova virusa.

Epidemiologinja Danijela Lakošeljac izvijestila je da su u županiji sada tri žarišta, jer je koronavirus ušao u tri doma za starije osobe – u Voloskom, Viškovu i na Kantridi u Rijeci. Potvrđena je zaraza kod 20-ak korisnika doma u Voloskom, a na Viškovu i Kantridi ukupno je nekoliko pozitivnih.

Hospitalizirano je ukupno dvoje korisnika iz ta tri doma za starije, za sada s blažom kliničkom slikom.

Dodala je da je među novozaraženima u županiji i dalje najviše radno aktivnih stanovnika, a malo je novozaraženih mlađih od 20 godina.

U riječkoj bolnici na liječenju je 51 osoba oboljela od Covida-19, od kojih četvero bolesnika treba pomoć respiratora, javlja HINA

Video dana: