POLICIJA MU JAVNO ZAHVALJUJE

Nijemac u Crikvenici našao pozamašan iznos eura. Mnogi bi se polakomili, ali… Pogledajte što je učinio on!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske i sretni vlasnik zahvaljuju njemačkom gostu na poštenju i dobronamjernosti

Jučer su policijski službenici u Crikvenici imali zadovoljstvo upoznati njemačkog turista koji je policiji predao pronađeni novčanik s više o 1000 eura i s osobnim dokumentima.

Naime, 58-godišnji njemački državljanin je oko 18 sati u ulici Ivana Skomerže u središtu Crikvenice pronašao izgubljeni novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima (osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom). Pošteni nalaznik odmah je novčanik predao u policijsku postaju u nadi da će se što prije pronaći vlasnik, a što je u konačnici i bilo tako.

Budući da su se u novčaniku nalazili osobni dokumenti, policija je ubrzo pronašla vlasnika, isto njemačkog državljanina, kojemu je u trenutku nepažnje ispao novčanik na cestu, ali je srećom naišao njegov pošteni sunarodnjak.

Ova crtica iz turističkog života još jednom nas podsjeća kako uvijek ima časnih i dobronamjernih ljudi čiji postupci su uzor nama ostalima kako dobronamjernost i poštenje opstaje te nema alternative ili cijene kojom bi se mogla nadomjestiti.

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske i sretni vlasnik zahvaljuju njemačkom gostu na poštenju i iskrenoj gesti kojom je pomogao da Crikvenica, odnosno Hrvatska, ostane sigurna turistička destinacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari