"PRAVNA DRŽAVA NE FUNKCIONIRA"

Nikola Ivaniš: “Dragovoljac sam Domovinskog rata od 1991., a ovo su kukavice”

Foto: Riportal

Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš ogorčen je zbog incidenta u kojem je bačen kamen na njegovu polikliniku, a na zidu je iscrtan uvredljivi natpis

Na Poliklinici Ivaniš zamjenika gradonačelnika Nikole Ivaniša u Zametskoj ulici 100 kamenom je razbijen prozor i crnim sprejem ispisan grafit “Govno crveno”.

“Dragovoljac sam Domovinskog rata od 1991., Hrvat, i time se ponosim. S druge strane, ovi koji su ovo učinili, bezimene su kukavice koje su pod okriljem noći izveli kukavički čin”, kazao nam je riječki liječnik i zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš.

“Sinoć sam bio na koncertu u Rijeci, i po povratku s koncerta nismo uočili ništa neuobičajeno. Međutim, tijekom noći je neka kukavica napravila to što je napravila, a štetu na prozoru i natpis na zidu primijetili smo ujutro te o tome odmah obavijestili policiju”, prepričao nam je Nikola Ivaniš koji je kazao kako su policijski službenici vrlo brzo reagirali i temeljito odradili svoj dio posla.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon razgovora s policijom i s nama, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš vratio se na sjednicu Gradskog vijeća te je dao izjavu novinarima.

“Kada neki ljudi rade što hoće i kada se divljanje na Korzu nazove građanskim prosvjedom, onda je jasno da će to doći pred svačija vrata. Sada je došlo pred moja.

Možda su roditelji onih koji su to napravili prošli kroz moju ustanovu, kao i mnogi branitelji jer sam uvijek pomagao i pomagat ću. Ostalo neka je na dušu pravnoj državi. Kažu da pravna država funkcionira, ali vidim da ne funkcionira. Da funkcionira, pred Gradskom vijećnicom se ne bi moglo vikati ono što se vikalo gradonačelniku Vojku Obersnelu i umjetniku Nemanji Cvijanoviću. Ja se toga sramim, kazao je Ivaniš.

“Nadam se da će policija otkriti tko je to učinio. Nije me strah. Svoj svjetonazor imam cijeli život i nikada ga neću mijenjati. Da se bojim, koga, njih. Moja generacija je 1976., 1977., s Učka expressom odlazila u Beograd na utakmice NK Rijeke kada se oni nisu ni rodili. Cijelu noć smo putovali kako bi bodrili svoj klub. Ti koji se sada potpisuju kao navijači Rijeke nisu navijači Rijeke. Znamo i od koga su instrumentalizirani. Došlo je vrijeme kada pred nekim pojavama u hrvatskom društvu ne bi trebali zatvarati oči, ne zbog nas, nego zbog naše djece i unuka.”, kazao je Ivaniš.

Ocijenio je da i ovaj slučaj nema veze s njegovim imenovanjem u Upravu HNK Rijeke, već s njegovim ocjenama nedjeljnog prosvjeda na Korzu.

“Moje izjave ne nailaze na odobravanje u ekstremnim krugovima. Nadobivao sam se prijetećih pisama i telefonskih poziva. Ali ne bojim se nikoga jer je ovo moj grad i moja zemlja i neću tražiti zaštitu. Neka policija radi što misli da treba raditi”, zaključio je Ivaniš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari