"LOŠ PRIMJER"

Nikola Ivaniš o vjeroučiteljici u Kastvu: “Ne odgajajmo djecu u duhu netolerancije!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Škole nisu samo obrazovne ustanove, one i odgajaju našu djecu, a primjer iz kastavske škole loš je primjer”, piše Nikola Ivaniš

Vjeroučiteljica osnovne škole Milan Brozović Kastav djeci je podijelila nevjerojatne listiće na kojima bi trebali reći zašto žele i zašto ne žele u vlaku sjediti pored starijeg redovnika s Biblijom u rukama, homoseksualca, srpskog vojnika iz Bosne ili prostitutke iz Berlina.

Zadatak navodi i “afričku ženu koja prodaje proizvode od kože”, spominje se “Rom koji je tek izašao iz zatvora”, zatim “Indijka s jednogodišnjim djetetom”, kao i “hrvatski tajkun”.

Slučaj je danas sablaznio kastavsku, riječku i hrvatsku javnost, a objavom na Facebooku reagirao je i Nikola Ivaniš, riječki dogradonačelnik i počasni predsjednik PGS-a te kandidat za riječkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Uopće ne želim ulaziti u namjere ovakvog testiranja 14-ogodišnje djece. Ono je naprosto neprimjereno, nije u duhu tolerancije, djecu ne uči poštovanju različitosti… Upravo suprotno, osnovnoškolce svrstava u tabore, uči ih segregaciji i nepoštivanju drugih.

Škole nisu samo obrazovne ustanove, one i odgajaju našu djecu, a primjer iz kastavske škole loš je primjer.

Stoga preporučujem da se baš svi u Hrvatskoj ugledaju na Rijeku u čijim je osnovnim školama posve zaživio Građanski odgoj i iznimno je dobro prihvaćen i među učenicima i među njihovim roditeljima. I na tom primjeru Rijeka se dokazuje kao predvodnik normalne, otvorene, tolerantne Hrvatske u kojoj nema mjesta nesnošljivosti, a posebno ne među našom djecom.”, napisao je Nikola Ivaniš.

NE ODGAJAJMO DJECU U DUHU NETOLERANCIJE!

Uopće ne želim ulaziti u namjere ovakvog testiranja 14-ogodišnje djece. Ono je…

Objavljuje Nikola IvanišPetak, 5. ožujka 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari