USUSRET IZBORIMA

Nikola Ivaniš (PGS) predstavio kandidaturu za gradonačelnika Rijeke; Evo njegove vizije grada!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Riječki liječnik Nikola Ivaniš istaknuo je da se na kandidaturu odlučio jer smatra da može ponuditi savez s građanima kako bi se ostvarila vizija modernoga grada 21. stoljeća

“Već dulje vrijeme javljali su mi se i građani i ugledniji Riječani, ljudi iz gospodarstva i kulture, s prijedlogom da se kandidiram za gradonačelnika Rijeke. Nisam to mogao ignorirati”, istaknuo je Nikola Ivaniš, liječnik, počasni predsjednik PGS-a i dogradonačelnik Grada Rijeke koji je danas društvu predsjednika Primorsko-goranskog saveza Darija Vasilića, predstavio “viziju Rijeke za 21. stoljeće”.

Jedan od razloga za isticanje njegove kandidature bila je i želja da Primorsko-goranski savez, kao “jedna od najstarijih hrvatskih regionalnih stranaka” i “važan čimbenik na regionalnoj političkoj sceni”, istakne svog kandidata za gradonačelnika Rijeke u “prijelomnim trenucima za Rijeku”, istakao je Ivaniš. “Jer volim grad koji teče”, poentirao je ističući službeni slogan svoje kampanje.

Ivaniš je jedan od osnivača političke stranke RDS-a 1990. godine koja je kasnije prerasla u PGS. “Primorsko-goranski savez je objektivno mala stranka, ali jedna od najstarijih u Hrvatskoj i uz IDS predvodnica regionalnog pokreta. I nikad nije dovodila u pitanje nacionalno domoljublje”, podsjetioje Ivaniš.

Kako je istaknuo na početku službenog predstavljanja svoje kandidature za gradonačelnika Rijeke, Nikola Ivaniš danas nije donio izborni program već svoju “viziju Rijeke u narednim godinama”.

Za grad moderne industrije i tolerantnih i sretnih ljudi

Ta vizija uključuje, najvažnije je, zadržavanje nadaleko poznatog duha Rijeke kao “otvorenog, tolerantnog grada, luke različitosti koja svima daje priliku”, a najvažnijim ciljem, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, istaknuo je još bolje i brže prilagođavanje gradske uprave dotoku kapitala i investicija koje treba privlačiti, ali im omogućavati u žurnu realizaciju poduzetničkih ideja.

“Poduzetništvo i moderne tehnologije te još uspješnije otvaranje moru i prometu roba i usluga, na čemu se već rade ozbiljni koraci”, to je nešto na čemu Rijeka mora graditi svoj razvoj u budućnosti kako bi ostao grad sretnih i nasmijanih ljudi”, rekao je Ivaniš istaknuvši kako je spreman na tom programu dati cijeloga sebe.

Odnos s SDP-om

Na pitanje novinara da ocijeni gradsku vlast u proteklome mandatu u kojoj je sudjelovao i PGS te mandat gradonačelnika Vojka Obersnela, Ivaniš je rekao da je Obersnel obilježio jedno razdoblje Rijeke.

“Ako je netko biran toliko puta, očito je u tom razdoblju imao ozbiljnu potporu birača”, istaknuo je te dodao da je Rijeka rasla “na mnogo sfera, ali ne dovoljno i onoliko koliko je mogla, i to zbog različitih razloga”.

PGS, kao stranka koalicijski partner vladajućeg SDP-a i drugih stranaka u sadašnjemu mandatu, na sljedeće će lokalne izbore ići samostalno. Kako je istaknuo Ivaniš, tako želi izmjeriti svoju političku snagu, usporedno s pojavljivanjem novih političkih opcija. “Nije riječ ni o kakvom spektakularnom razlazu, osobnim niti stranačkim animozitetima prema dosadašnjim partnerima”, rekao je.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić je dodao kako su ocijenili da samostalni nastup stranci donosi više u Rijeci i omogućuje joj lakše poslijeizborno koaliranje i sastavljanje vlasti.

“U tijeku su pregovori sa SDP-om za suradnju na izborima na županijskoj razini i velika je vjerojatnost da na izbore izađemo s tom strankom i podržimo Zlatka Komadinu za još jedan mandat kao župana”, istaknuo je Vasilić.

Osobni angžaman

“Po mome mišljenju, nije dovoljno biti priznat i cijenjen stručnjak na svome polju – ako ikako može, takav pojedinac dužan je zajednici dati dio sebe, svog cjeloživotnog iskustva i sposobnosti kako bi zajednica, u ovome slučaju grad, napredovali i razvijali se na zadovoljstvo svih građana, zaključio je Ivaniš.

Predsjednik PGS-a je ocijenio da je Ivaniš osoba s nevjerojatnom energijom te da je budio stranku kad bi se umrtvila.

“U Rijeci PGS ima mnogo ogranaka, izgrađenu stranačku infrastrukturu te nam je bio potreban jaki kandidat za gradonačelnika. Stoga zahvaljujem Ivanišu što je prihvatio prijedlog za kandidaturu”, zaključio je Vasilić.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari