SUPER IZGLEDA

Galerija | Nove ljuljačke, pješčanici, konjići, penjalice…. Dvorište dječjeg vrtića Rastočine zasjalo u novom ruhu!

Od studenog 2021 volonteri Udruge Ljubav i Mi brižno su posvećeni čišćenju, sadnji, uređenju i  održavanju okoliša Dječjeg Vrtića Rastočine kako bi se potaknuo razvoj ljudskih vrijednosti  kod djece vrtića.  

Temelj rada Udruge Ljubav i Mi je promicanje ljudskih vrijednosti Mira, Istine, Nenasilja,  Ispravnog Djelovanja i Ljubavi te njihovo širenje i promicanje u zajednicu i društvo. 

Prvi projekt „Cvijeće smijeha“ odnosio se na čišćenje i temeljito uređenje vanjskog i unutarnjeg  dvorišta vrtića te sadnju brojnog cvijeća i biljaka. Cilj projekta je bio da se očisti, uredi i cvjetno  oplemeni prostor parkinga i ulaska u vrtić, kompletna terasa sa betonskim koritima i otoci sa  sadnicama povrća i voća. 

Kod drugog projekta „Okusi ljubavi“ provedena je sadnja kupina, ribizla, ogrozda, malina i  jagoda sa ciljem da djeca bolje upoznaju proces rasta bobičastog voća.  

„Radost u pokretu“ je posljednji projekt Udruge nastao kao odgovor na trendove sve slabijeg kretanja kod djece, što se vidljivo odražava na mnoge aspekte dječjeg razvoja.  Uz pomoć financijskih sredstava volontera i donacija, Udruga je organizirala izradu i  postavljanje velikih drvenih igračaka za dvorište vrtića-dvije ljuljačke, dva pješčanika, dva  konjića, penjalica, traktor, klupe sa stolovima i bar stolići. 

Namjera projekta je omogućiti kvalitetniju igru i razvoj motorike kod djece, volonteri su proveli  mnoga ljetna jutra i popodneva u uređenju okoliša vrtića te postavljanju igračaka. Stolar Franko Rađa (obrt Alvearium) izradio je sve drvene igračke koje je uz pomoć volontera  Udruge ugradio u dvorište vrtića. 

Danas u 10 sati su se otvorila vrata vrtića svečano otvorila za sretne mališane koje su dočele nove i brižno osmišljene igračke za mnoge radosne trenutke igre. Igračke koje će svoj djeci vrtića omogućiti mnoge radosne sate u „pokretu.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari