ZANIMLJIV PROGRAM

Novi program OKC Palach ima novi edukativni program – Back to the Roots

Ovu jesen vam spremamo novi edukativni program pod nazivom „Back to the roots „koji će se odvijati u našoj nanovo ozelenjenom Kružnoj ulici i Klubu Palach.

Program će obuhvaćati područja ekologije, zdrave hrane i vraćanja prirodi a provoditi će se kroz niz predavanja, radionica, organizaciju sajmova prirodne, domaće i autohtone hrane, gastro evenata, promocija knjiga i dobrih praksi.

Gost prvog izdanja biti će Nikola Borić koji će imati predavanje i promociju svoje prve knjige.

Šuma je moj dom

Nikola je prije nekoliko godina napustio karijeru kondicijskog trenera koji je još ne tako davno pripremao sportaše za Olimpijske igre i svjetska prvenstva. Boksača Stjepana Božića spremao je za osvajanje svjetske titule, plivačicu Anu Sršen za nastup na Paraolimpijskim igrama u Sydneyju, Gordana Kožulja za Olimpijske igre u Ateni. Trenirao je marokanskog pobjednika dijamantne lige na 1500 metara, radio s više od 100 Etiopljana, radio s Kenijcima pobjednicima maratona u New Yorku i Parizu, Dubaiju, Londonu, a nakon toga radio za azerbajdžansku atletsku reprezentaciju i s turskim srednjoprugašicama osvajao je olimpijske medalje. Uz sve to imao je tvornicu bicikala od karbonskih vlakana, informatičku tvrtku, sedam puta bio je prvak države u triatlonu, živio je i radio u Adis Abebi, Berlinu, Amsterdamu, Istanbulu… I nakon toga dolazi velika promjena.

Kupio je zemljište na Papuku gdje je podigao imanje te uz partnericu i mnogobrojne domaće životinje, ondje obitava bez struje i vode na svojoj Šumskoj farmi. U Orahovici je osnovao plivački, triatlonski i biciklistički klub te preuzeo treniranje atletske ekipe. Otkako im prenosi svoje znanje i iskustvo, Orahovičani se diče s čak 217 naslova državnih prvaka u različitim uzrastima. Osnovao je klaster „Made in Papuk „ okupivši proizvođače ekološki uzgojene hrane, pokrenuo je pravu lavinu potražnje za domaćim proizvodima.

O njegovu je životu avanturist britanskog Channela 5 Ben Fogle napravio TV reportažu u svojoj seriji “New Lives in a Wild” što ga je približilo široj javnosti i ohrabrilo mnoge druge da krenu njegovim stopama.

Sve ovo i još puno, puno više Nikola Borić će predstaviti u četvrtak 01.09. u Kružnoj ulici.

Preuzimanje rezervacija: 18:30 (na ulazu)

Start: 19.30h

Ulaz je besplatan (uz donaciju po želji na ulazu ) program nije sufinanciran pa nam je svaka donacija dobrodošla za nastavak.

Broj sudionika ograničen. U slučaju kiše program se seli u prostor kluba Palach.

Prijava za sudjelovanje je obvezna putem Google forme na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1sSKfhw4n4vOfQsplJEMnV6p5meU515Ae5G4tejqV1_Y/edit

U sklopu ovog projekta a u suradnji sa udrugom Zeleni Kastav  01.09. pokrećemo i sajam autohtonih, organskih i eko proizvoda. Sajam će krenuti od od 17 – 19.30 sati u Kružnoj ulici.

Sudjelovati će OPG Kukurin Josip,, Socijalna zadruga “Put”, OPG Marinko Petrović, OPG Mićić Radomir, Braniteljska zadruga Arka naša – Poljoprivredno dobro “Arkine delicije”, OPG Marot Zdenko, OPG Klaudia Dokozić i OPG Hero Vedran. A priključit će se i Opg Zornada i Opg Kauzlarić.

U ponudi će biti slijedeće : stare sorte pomidora organskog uzgoja, kruške, jabuke, grožđe, šljive, radič, raštika, sušeni začini, brašno pira i heljde, mješavine za kruh, sikavica za detoksikaciju jetre, griz od pira i heljde, proizvodi od konoplje, kozje mlijeko, sirutka, jogurti i mladi sir, marmelade i sirupi, namazi od medvjeđeg luka, ajvar, razne vrste eko meda i mednih delicija, sokovi i namazi od goji bobica, svježe goji bobice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari