NOVI ŽIVOT „3. MAJA“: Danas porinut tanker, knjiga narudžbi puna, traže se stotine radnika!

Foto: facebook Rene Bistričić

Od brodogradilišta u ogromnim problemima do škvera s ispunjenom knjigom narudžbi koji traži na stotine novih radnika – to je „3. maj“ danas!

U brodogradilištu „3. maj“ danas je proslavljeno prvo ovogodišnje porinuće – porinut je tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija »Panagia Thalassidi« izgrađen za španjolskog naručitelja, kompaniju Marflet Marine, prvi od dva istovjetna broda za ovoga naručitelja i prvo od četiri planirana porinuća za ovu godinu.Dugačak je 183 metra, širine 32 metra, visina mu je 17 metara, nosivosti 51 tisuću tona a plovit će pod ciparskom zastavom.

Prošle godine „3. maj“ porinut samo jedan brod, pa je dobra vijest kako je današnje porinuće samo prvo od četiri planirana u ovoj godini, rekao je za HR Radio Rijeku direktor financija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić.

porinuće2 rene bistirčić

“Lijepo je vidjeti da 3. maj ulazi u ritam rada, porinuća. Ono što je najvažnije, a to je i cilj restrukturiranja, je njegova dugoročna održivost”, kazao je Markulinčić za Radio Rijeku i najavio da će sljedeći porinuti brod biti istovjetan ovome tankeru. Potom slijede porinuća tankera za asfalt za švedsku kompaniju te samoukrcavajući brod za rasute terete za Kanađane.

Riječi blagoslova uputio je velečasni Luka Lučić dok je porinuće uspješno vodio Željko Vučković.

Fotografije: facebook Rene Bistričić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari