PRIČA O IGRALIŠTU, PRIČA O RIJECI

Novi život košarkaškog igrališta Zamet uz projekt „Srce na terenu“

U samo nekoliko godina košarkaško igralište Zamet preobrazilo se u jedno od najatraktivnijih košarkaških terena u Rijeci

Igralište je to na kojem mladi ljudi svakodnevno igraju košarku, ali ono postaje i prostor humanitarnih akcija, team buildinga, koncerata, naprosto multimedijalna priča kakva do sada u Rijeci nije postojala.

Za to je nedvojbeno zaslužan Milan Vukajlović Vuk, njegova ljubav prema zajednici i njegovo nesebično davanje s ciljem da kvart i grad u kojima živi, Zamet i Rijeka, dobiju novu dimenziju povezanosti. Milan Vukajlović Vuk uočio je kako košarkaško igralište na kojem je igrao postaje sve zapuštenije.

Na to mu je ukazao i njegov sin Ivan 2018. godine, koji je rekao: „Pa zar ,moramo imati tako jadno igralište? Zar moramo imati samo jedan koš na igralištu, koje po svim elementima odgovara službenim košarkaškim igralištima?“ 

Vukajlović je tada zaključio: „Ivan je u pravu. Svi smo krivi kad nešto ne valja. Nije nikakvo rješenje prebacivanje krivnje s politike na zajednicu i suprotno. No, da bih košarkaško igralište u sklopu SC Zamet pretvorio u normalan prostor za bavljenje sportom bilo je potrebno 140 tisuća kuna.“  Uz pomoć Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i riječkih gospodarstvenika, košarkaško igralište na Zametu dobilo je novo lice u samo tri godine. Košarkaško igralište obnovljeno je iz temelja, a pokrenuta je i čitava lokalna zajednica.

VIDEO DANA:

Prije nekoliko dana priča je dobila i svoj nastavak. Naime, autorski dvojac Tena Ružić i Anis Galijatović započeli su snimanje dokumentarno-eksperimentalnog filma „Srce na terenu“. Film priča priču o obnovi zametskog košarkaškog igrališta, a bitnu ulogu u filmu ima i čin Milana Vukajlovića,  koji je poslao poruku da jedino zajedničkim snagama možemo oblikovati zajednicu. No, u sadržaju filma mogu participirati i svi građani svojim autorskim videima i fotografijama. Nastanak filma pomogli su realizirati INA i Poslovni klub PartneRi.

Cilj je ispričati priču o zametskom košarkaškom igralištu kroz tri vremenske razine: jučer, danas i sutra, odnosno prikazati kako je igralište izgledalo u prošlosti i kako se obnavljalo, kako ono izgleda danas kroz autentične priče i snimke samih građana te naposljetku kako bi igralište moglo izgledati u budućnosti. Participacijom u ovom vrijednom projektu stvara se teren koji postaje mjesto susreta, dijeljenja priča, mjesto druženja i u digitalnom okruženju. Želja je da filmski zapis pokaže interaktivnost i zajedništvo te da se poveže klasično doba iz vremena mladosti Vukajlovića s digitalnim dobom. U svakom slučaju, riječ je o projektu u kojem vrijedi sudjelovati. Podijelite priču i sami postanite koautori filma! Više informacija potražite na web stranici projekta ili na info@srcenaterenu.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari