TEŠKO IH JE PRATITI

U PGŽ nema više zabrane okupljanja za umjetničke izvedbe bez EU digitalnih COVID potvrda

Foto: Riportal (Arhiva)

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da se za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih istom Odlukom nacionalnog stožera.

Za područje Primorsko-goranske županije se ne primjenjuje odredba odluke kojom je zabranjeno okupljanje na profesionalnim umjetničkim izvedbama bez EU digitalnih COVID potvrda.

Na snazi ostaje Odluka Stožera civilne zaštite RH, od 18. lipnja 2021. godine prema kojoj se broj prisutnih osoba ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m² neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ukoliko na navedenom okupljanju sudjeluju samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, onda nema ograničenja o broju osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari