Novozaražena osoba u Rijeci je mlađe dobi. Autobusom doputovala iz Austrije, ispituju se kontakti!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji za novinare objavio je najnovije podatke o epidemiji koronavirusu u Hrvatskoj.

Rečeno je da je sedam novooboljelih, ukupno 56 u Hrvatskoj. Troje koji su bili prvi zaraženi su pušteni na kućnu njegu.

Ministar zdravstva Beroš je rekao da su od novooboljelih po jedan slučaj iz Rijeke i Karlovca i pet iz Zagreba.

U ime Županijskog stožera za borbu protiv koronavirusa županijska pročelnica Đulija Malatestinić iznijela je i neke detalje o novozaraženoj osobi u Rijeci.

Riječ je o mlađoj osobi koja je doputovala autobusom iz Austrije, autobusnom linijom kojoj je krajnja destinacija bila Split.

Osoba se u Rijeci požalila na zdravstveno stanje a nakon što je testirana potvrđena je zaraza koronavirusom.

Đulija Malatestinić dodala je kako je u tijeku kontrola svih kontakata novozaražene osobe kako bi se najizloženinji testitali na koronavirus odnosno uputili u samoizolaciju.

Iz Županijskog stožera za borbu protiv koronavirusa potvrđeno nam je kako je na riječkom području trenutno čak 1.100 osoba u izolaciji, no dobra je vijest da je jedna osoba već izliječena od koronavirusa, a mnogima je razdoblje (samo)izolacije već isteklo, bez da su razvili simptome bolesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari