SJEĆANJA NAVIRU

Video | Obersnel i Ostrogović o preminulom Hrvoju Buriću: Riječka politička scena bez njega više neće biti ista

Hrvoje Burić, dugogodišnji riječki gradski vijećnik, preminuo je u petak nakon kratke i teške bolesti u 55. godini života. Njegovim preranim odlaskom lokalna politička scena zasigurno više neće biti ista

Vijest o smrti Hrvoja Burića, energičnog političara i dugogodišnjeg istaknutog člana riječkog HDZ-a, koji je više puta bio i kandidat za gradonačenika Rijeke, neugodno je iznenadila sve one koji su ga znali i s kojima je surađivao.

“Kada sam u subotu čuo tu informaciju najprije nisam vjerovao. Mogu reći da me stvarno presjekla i da je cijela riječka politička scena izgubila jednog istinskog fajtera. Ovom prilikom bi htio izraziti saučešće cijeloj njegovoj obitelji”, rekao je Josip Ostrogović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Rijeka za Kanal Ri.

U proteklom sazivu Gradskog vijeća jako smo dobro surađivali, prisjeća se Ostrogović.

“…i bio mi je bio gušt slušati – pod navodnicima – prepucavanja sa bivšim gradonačelnikom”, prisjeća se Ostrogović.

Iskrenu sućut obitelji preminulog Hrvoja Burića izrazio je i bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je s njim tijekom godina vodio niz žestokih polemika. Riječka politička scena bez njega više neće biti ista.

“On je bio čovjek koji nikad nije odustajao. I kada je sve izgledalo beznadno, on je uvijek imao što za reći i što napravit”, prisjeća se Vojko Obersnel, bivši gradonačelnik Rijeke.

Unatoč njihovim katkada i više nego žestokim raspravama, Obersnel i Burić su se ipak međusobno uvažavali.

“…i našli vremena da normalno popričamo izvan pozornice političke arene. U svakom slučaju, mislim da će u tom političkom životu ta njegova energija svakako nedostajati u budućnosti”, kaže bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Hrvoje Burić je 2018. godine osnovao političku stranku Bura, a iz političkog života se povukao prošle godine nakon loše ostvarenih izbornih rezultata, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari