Obersnel o talijanskoj zastavi na Gradini: “Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti!”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gradonačelnik Rijeke Vojka Obersnela u povodu vješanja talijanske zastave na Trsatsku gradinu (OVDJE: GNJUSNA PROVOKACIJA: Mladići na Trsatsku gradinu postavili talijansku zastavu: “Rijeka je talijanska”)

oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

„Vješanje talijanske zastave na Trsatsku gradinu tek je kukavički pokušaj provokacije u režiji nekolicine mladića koji čak nisu imali hrabrosti pokazati svoja lica u videu kojim se hvale svojim bijednim postupkom. Rijeka je hrvatski grad i uvijek će to biti.

Nažalost, slične poruke u posljednje vrijeme slušamo i od visoko pozicioniranih političara susjednih zemalja. Isto tako, činjenica je da se diljem Europe i svijeta pa tako i u Hrvatskoj, šire ideje koje uporište imaju u nacionalizmu i fašizmu i da iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije, susjedima brojao krvna zrnca i dijelio pravdu na osnovu boje kože, nacionalnosti, vjere… Vjerujem da je upravo takva klima ohrabrila i ovu smiješnu trojku koja zamućenih lica svojata naš grad i čiji postupak najoštrije osuđujem.

Isto tako, upravo radi takve klime u društvu, svi mi moramo dobro razmisliti kakvu budućnost želimo i svojim načinom života, postupcima i razmišljanjima pokušati utjecati na zaustavljanje širenja opasnih ideja, kako bi i u godinama koje dolaze živjeli u slobodi, prihvaćanju, miru i toleranciji“, stoji u priopćenju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views