Obersnel uputio izraze najdublje sućuti Gradu Gdanjsku, riječkom gradu-prijatelju

Izraze sućuti uputio je u povodu šokantne tragične smrti gradonačelnika Gdanjska, Pawela Adamowicza (OVDJE)

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel jutros je u ime Grada Rijeke uputio izraze duboke sućuti kolegama i prijateljima poljskog Grada Gdanjska, riječkog grada-prijatelja, u povodu šokantne tragične smrti gradonačelnika Gdanjska, Pawela Adamowicza.

U svojem je pismu, između ostalog, poručio da je Rijeku, nakon šokantne informacije objavljene u medijima u nedjelju o brutalnom činu nasilja nad gradonačelnikom Gdanjska, po jučerašnjem saznanju o njegovoj smrti, obuzela velika tuga.

Gradonačelnika Adamowicza poznavali smo od 2006. godine, kada je posjetio Rijeku i inspirirao nas svojim pozitivnim duhom, nudeći prijateljstvo i ukazujući na logiku i nužnost započinjanja suradnje dvaju lučkih gradova Gdanjska i Rijeke. Bio je uvjerljiv i argumentiran, zanimljiv i uspješan u svojoj viziji naše zajedničke budućnosti u liberalnoj, otvorenoj i budućnosti orijentiranoj Europi.“

Obersnel u izrazima sućuti dalje navodi da je riječka delegacija posjećujući Gdanjsk vidjela čudesan grad o kojem je Adamowicz govorio poznavajući ga kao svoje mjesto rođenja i odrastanja te kao dugogodišnji gradonačelnik – grad razvijen i uspješan, s romantičnim njegovanjem povijesti na kojoj je utemeljen.

„Kao članovi Odbora regija Europske unije, često smo se sastajali u Bruxellesu. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo susresti Pawela Adamowicza, slobodnog mislioca, strastvenog liberala smjernih stavova o Europi. Mnogo će mi nedostajati zbog toga.“ – naveo je Obersnel.

Ispunjeni dubokom tugom u mislima smo sa suprugom i djecom gospodina Adamowicza“ – napisao je Obersnel i zamolio kolege Grada Gdanjska da obitelji Adamowicz prenesu izraze najdublje sućuti.

Gradonačelnik Adamowicz je brutalno ubijen. To se ne može zaboraviti. Međutim, njegova djela i izvrsne ideje nadići će ovu tragediju i svi ćemo ga pamtiti kao iznimnu osobu, graditelja mostova među ljudima, gradovima i zemljama“ – završio je Obersnel u svojem pismu sućuti kolegama prijateljskog grada Gdanjska.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views