Obilježavanje osnutka SJP Ajkule: poginulim pripadnicima postrojbe odana počast na Kukuljanovu

Povodom obilježavanja 28. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka i Dana Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ na spomen obilježju u Bazi SJP na Kukuljanovu odana je počast polaganjem vijenaca

Vijence su položile delegacije Specijalne jedinice policije Rijeka, Policijske uprave Primorsko-goranske, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te udruga iz Domovinskog rata. U ime Grada Rijeke počast poginulim pripadnicima SJP odao je zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš.

Nakon odavanja počasti u bazi na Kukuljanovu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku isšred zgrade Policijske uprave primorsko-goranske te je održana sveta misa zadušnica u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, za sve poginule i umrle pripadnike SJP „Ajkula“ i sve poginule hrvatske branitelje.

SJP Rijeka „Ajkula”, osnovana je krajem ožujka 1991., a prvo postrojavanje bilo je 8. travnja iste te godine. Specijalna jedinica policije “Ajkula” prva je organizirana postrojba s područja Primorsko-goranske županije koja se uključila u Domovinski rat i to pod zapovjedništvom legendarnog zapovjednika Marina Jakominića koji je poginuo je 29. kolovoza 1992. godine.

SJP „Ajkula“ bila je aktivna u mnogim oslobodilačkim akcijama u Domovinskom ratu, a odigrala je ključne uloge u Oluji, Bljesku, Maslenici i ostalim akcijama Domovinskog rata. Tijekom Domovinskog rata, u razdoblju od 1991. do 1996., poginulo je osam pripadnika postrojbe, 50-ak ih je lakše, a 12 teže ranjeno.

Sjećanje na poginule pripadnike SJP Ajkule u bazi jedinice na Kukuljanovu

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari