DELNIČKI USPJESI

Obilježen Dan Grada Delnica: Svečano otvorena skulptura skijaša postavljena pored Ledene dvorane

Župan Zlatko Komadina i zamjenik župana Petar Mamula, sudjelujući danas u programu obilježavanja Dana Grada Delnice prisustvovali su najprije svečanom otvaranju skulpture skijaša postavljene pored Ledene dvorane

Tom je prigodom župan Komadina rekao da će Županija i dalje pomagati sportu u Delnicama te posebno naglasio uspjehe Delničana u zimskim sportovima. Naglasio je i da Gorski kotar ima sve uvjete da bude baza za pripreme sportaša iz cijele Hrvatske.

Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada župan Zlatko Komadina istaknuo je važnu i odličnu suradnju Županije s gradovima i općinama u Gorskom kotaru za koju je rekao kako je bitno zajedničko planiranje i projektiranje kako bi se projekti i realizirali, gdje je pored ostalog naglasio projekt Kupske magistrale.

“Gorskom kotaru pomogli smo kroz Goranski sportski centar kojem smo sjedište stavili upravo u Delnice da bi brinuo o objektima sporta i sportske infrastrukture u Delnicama kako bi rasteretili gradski proračun za par miliuna kuna.

Tu su nadalje naše obaveze oko škole, uređenje Doma zdravlja..tako da aktivni novca koji se ulaže u Delnice iz županijskog proračuna i kroz županijske institucije iznosi oko 5 milijuna kuna na godišnje bez Goranskog sportskog centra.

Danas smo također otvorili ispostavu Regionalne razvojne agencije u Delnicama na korist ruralnog razvoja, poduzetnicima i javno privatnom sektoru Gorskog kotara i vjerujem da će se rezultati ubrzo i vidjeti”, rekao je župan o svom obraćanju istaknuvši još ulaganja u projekt Putovima Frankopana.

Također se osvrnuo i na problem Zakona o brdsko planinskom području koji bi svojom punom provedbom trebao olakšati život svim stanovnicima Gorskog kotara.

Nakon svečanosti održana je sveta misa povodom Dana Župe sv. Ivana Krstitelja, a program povodom Dana Grada završava svečanostima i kulturnim programom u subotu 27. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari