VAŽAN POTEZ

U Delnicama otvoren ured Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije

Zamjenik Petar Mamula tijekom današnjeg boravka u Delnicama posjetio je novootvoreni ured Regionalne razvojne agencije PGŽ

Prema riječima ravnatelja Vedrana Kružića to je prvi ured koji je otvoren van županijskih sjedišta s ciljem da se i fizičkim prisustvom u tom brdsko-planinskom području PGŽ pojačaju aktivnosti Agencije u izravnoj pomoći općinama i gradovima Gorskog kotara kod pripreme njihovih razvojnih projekata.

Pozdravljajući otvaranje Ureda, zamjenik Mamula rekao je da se na ovaj način šalje poruka i državnim institucijama o važnosti njihovog prisustva ne samo u Gorskom kotaru već i u drugim hrvatskim regijama.

“Vjerujem da će ovaj Ured ispuniti svoj cilj, a to je prepoznati sve ono što gradovi i općine Gorskog kotara smatraju da je bitno za njihov razvoj, pomoći im u razvoju tih projekata i na taj način privući što više europskih sredstava. Za razliku od naše države koja je među najslabijima po povlačenju europskog novca, naša Županija je među vodećima, a vjerujem da će i ovaj Ured pomoći da budemo još bolji”.

Ravnatelj Kružić dodao je da je u studenom 2019., zapošljavanjem prve djelatnice u Razvojnoj agenciji, tzv. goranskog koordinatora, Razvojna agencija proaktivno započela provoditi stručnu i savjetodavnu podršku javnopravnim tijelima s područja Gorskog kotara.

Do kraja 2020. godine očekuje se zapošljavanje dodatnog stručnjaka za područje EU fondova. Do danas je savjetodavna podrška pružena gotovo svim JLS-ovima s područja Gorskog kotara u osmišljavanju i prijavi više od 20 projekata. Otvorenim pozivom za suradnju Razvojna će agencija dodatno usmjeriti fokus svojeg djelovanja na pripremu i realizaciju projekata, mjera i aktivnosti na ovom, za PGŽ, iznimno važnom prostoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari