15. GODINA

Obilježena 15. godišnjica počasnog konzulata Rumunjske u Rijeci

U Počasnom konzulatu Rumunjske u Republici Hrvatskoj u Rijeci prigodnom svečanošću obilježena je petnaesta godišnjica rada Konzulata, kao i otvorenje novih prostora na adresi Korzo 2/a, Rijeka, u kojima će konzulat nadalje djelovati.

O radu konzulata govorio je Dragutin Kamenski, počasni konzul Rumunjske u RH u Rijeci, koji se u pozdravnom govoru osvrnuo na dosadašnji rad konzulata, koji pokriva dvije županije u RH, Primorsko- goransku i Istarsku. Posebno je istaknuo prijateljske odnose dviju zemalja, koji su i osnova ovako uspješnog djelovanja i poslovanja konzulata kroz 15 godina, a tom će se osnovom rukovoditi i daljnjem radu. Gospodin Kamenski je iskazao vjeru da će i nadalje svojim radom u ulozi počasnog konzula i velikog prijatelja Rumunjske doprinijeti još boljoj povezanosti dviju zemalja.

VIDEO DANA:

Prisutnima se obratio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji je istaknuo kako mu je drago što je danas ovdje i što ima priliku čestitati počasnom konzulu na obljetnici i zahvaliti na svemu što čini pomažući svojim državljanima i promovirajući našu Rijeku.
„Najljepši poklon za ovakvu obljetnicu zasigurno je ulazak u nove prostore koji će omogućiti još kvalitetnije obavljanje posla podižući pritom nivo usluge. Ovaj će prostor biti značajno mjesto susreta i međunarodne suradnje, a postojanje konzulata neke države u Rijeci iščitavamo kao želju da se odnosi i suradnja među našim narodima podignu na još višu ljestvicu – rekao je, među ostalim, riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Veleposlanik Rumunjske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Constantin Mihail Grigorie u svom govoru izrazio veliku zahvalnost Dragutinu Kamenskom, na velikom trudu koji je uložio u promicanje kako prijateljskih tako i poslovnih odnosa između dviju zemalja, tijekom petnaest godina, od kada obnaša dužnost počasnog konzula Rumunjske u Rijeci. Izrazio je vjeru da će i nadalje taj rad biti na visokoj razini dužnosti. Izrazio je i veliku zahvalnost gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću što je svojom nazočnošću uveličao današnju svečanost.
Te zahvalio na prekrasnom novom prostoru u kojem će od danas poslovati Konzulat.

Veleposlanik je nadalje istaknuo povijesne veze između Rumunjske i Republike Hrvatske koje su neraskidive već stoljećima. Istrorumunjska jezična zajednica to njeguje i svojom nazočnošću pridonosi jednoj lijepoj priči. Spomenuo je i današnje otvaranje izložbe u galeriji Principij gdje će rumunjski fotografi izložiti svoje radove na temu Istorumunji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari