UČILIŠTE BUDUĆIH OBRTNIKA

Galerija | Obilježena 30. godišnjica Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci

Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka prigodnom je svečanošću obilježila 30-tu obljetnicu djelovanja. Svečanom obilježavanju nazočio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Uz brzo stjecanje praktičnih znanja, mogućnost zapošljavanja, a to se posebno odnosi za deficitarna zanimanja (zidar, monter suhe gradnje, soboslikar ličilac, keramičar-oblagač), škola pruža ono najvažnije, samostalnost u radu, slobodu i kreativnost, materijalnu sigurnost i neovisnost, polaganje majstorskog ispita te mogućnost otvaranja vlastitog obrta.

Obljetnicu škole čestitao je i gradonačelnik Marko Filipović naglasivši važnost zanimanja koje ova škola nudi, koja su danas i više nego potrebna i tražena jer je tržište radne snage izuzetno dinamično. „Velik doprinos, kako zajednici tako i mladim ljudima koje obrazuju daju upravo profesori koji odgajaju generacije učenika. Uvjeren sam da zanimanje profesora njima nije profesija već poziv“, kazao je gradonačelnik Filipović i zaželio školi puno uspjeha.

Prigodnim se riječima obratila i Edita Stilin u ime Primorsko-goranske županije, osnivača ove ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari