Obilježeno 20. godina Društva hrvatsko-turskog prijateljstva Rijeka

Povodom obilježavanja 20 godina osnutka, Društvo hrvatsko-turskog prijateljstva Rijeka na prigodnoj je svečanosti ugostilo brojne uzvanike iz cijele Hrvatske.

Tom je prigodom zamjenik župana Petar Mamula čestitao Društvu, posebno prvom predsjedniku Anti Simoniću i sadašnjoj predsjednici Esmi Halepović Đečević, na aktivnom i predanom radu na uspostavljanju prijateljske suradnje na različitim poljima između Hrvatske i Turske. Rekao je da upravo u vrijeme velikih humanitarnih kriza postojanje društava koja povezuju različitosti, svima daju motivaciju za stvaranje boljeg zajedničkog okruženja.

Nj. E. Ahmet Tuta,turski veleposlanik u Hrvatskoj, također je pohvalio rad Društva zahvalivši posebno na podršci županu Zlatku Komadini i gradonačelniku Vojku Obersnelu. Poželio je da na Studiju turkologije u Zagrebu bude više riječkih studenata te najavio ciklus predavanja o turskoj kulturi i turskom jeziku koji će se od početka sljedeće godine, svaka dva tjedna održavati i u Rijeci.

Čestitkama su se pridružile i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac i načelnica Sektora za jugoistočnu Europu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Marija Kapitanović.

Uz prezentaciju Monografije, druženje održano u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja obogaćeno je i glazbenim programom u kojem su nastupili mladi pijanist Stipe Bilić, zbor DVD-a Drenova i Vokalni studio Rijeka koji je uzvanike iznenadio izvedbom pjesme na turskom jeziku. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja