SVEČANA SJEDNICA

Obilježeno šezdeset godina studija matematike u Rijeci

Prvom svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća obilježeno je šezdeset godina studija u polju matematike u Rijeci, a koje je danas rezultiralo Fakultetom za matematiku.

Na svečanoj sjednici profesorima, studentima i drugim uzvanicima obratili su se rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija zaželjevši novom dekanu nastavak vrlo uspješnog rada bivšeg Odjela za matematiku pri Filozofskom fakultetu u poljima visokog obrazovanja, ali i istraživanja u području matematike.

VIDEO DANA:

U ime Primorsko-goranske županije, Fakultetskom vijeću obratio se pročelnik Ureda županije Goran Petrc, ujedno i sam alumni diplomant Matematike u Rijeci, prenijevši pozdrave župana Zlatka Komadine. Zaželio je puno uspjeha u razvoju kadrova, kako je rekao, jednog od osnovnih, a time i najbitnijih polja života, jer danas bez matematike ne bismo imali mnoge tekovine modernog digitalnog društva poput informatizacije, robotike i umjetne inteligencije.

U najsvečanijem dijelu sjednice dodijeljene su nagrade laureatima iz svake od današnjih generacija studenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari