PUTEM E-UPISA

Objavljeni rezultati upisa: U dječje vrtiće Grada Rijeke ukupno upisano 3.019 djece

Danas su na web stranicama riječkih vrtića objavljeni rezultati upisa djece u vrtiće u odgojno obrazovnu 2022./2023. godinu.

Ukupno je u sve tri gradske vrtićke ustanove upisano 3.019 djece, od toga 722 jasličara i 2.297 djece vrtićke dobi. Novoupisanih jasličara je 401, a novoupisanih vrtićara 254. U Dječji vrtić Rijeka upisano je ukupno 486 jasličara i 1519 vrtićara, u Dječji vrtić More 127 jasličara i 394 vrtićara, a u Dječji vrtić Sušak 109 jasličara i 384 vrtićara.

Ove je godine bitno manji broj djece s prvenstvom upisa ostao bez mjesta u vrtiću, odnosno jaslicama.

Trenutno se na listi čekanja nalazi 125 djece jasličke dobi. No ovaj će broj u jesen biti bitno manji s obzirom na činjenicu da će se do tada urediti dodatni jaslički kapaciteti i formirati jasličke skupine u vrtićima Oblačić i Delfin. Također, za djecu polaznike Centra za odgoj i obrazovanje uredit će se prostor na Zametu, a prostor Baredica, gdje su polaznici Centra sada smješteni, prenamijenit će se i urediti za smještaj djece jasličke dobi.

Na sličan su način prošle godine tijekom ljeta uređeni dodatni jaslički kapaciteti u postojećim vrtićima te je zaposleno 25 novih odgajatelja, a to se odrazilo i na rezultate upisa ove godine i bitno manji broj neupisane djece.

Što se tiče djece vrtićke dobi, ona sva imaju osigurano mjesto u vrtićkim programima, a u vrtićima čak postoji značajan broj nepopunjenih mjesta za vrtićki uzrast. Trenutno se ipak na listi čekanja nalazi 11 djece vrtićke dobi s prvenstvom upisa, a radi se uglavnom o djeci kojoj je ponuđen upis u slobodna vrtićka mjesta, no roditelji su ponudu odbili jer žele da dijete pohađa točno određeni vrtić.

Podsjećamo, ove su godine upisi u dječje vrtiće provedeni putem nacionalne aplikacije za e-Upise, kao dio projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ koji provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari