OBRAZOVNI MATERIJAL

Od danas se predaju zahtjevi za sufinanciranje radnih materijala za opatijske školarce

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Grad Opatija će i u školskoj godini 2022./23. za učenike osnovne škole osigurati sredstva za nabavku obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.- IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 300 kuna, a viših razreda (V.- VIII.) po 500 kuna. 

Pravo na ovaj oblik pomoći imaju sva djeca s prebivalištem na području Grada Opatije, uz uvjet da barem jedan roditelj također ima prebivalište na području Grada Opatije, a da je škola koju učenik pohađa na području Primorsko-goranske županije.

Za učenike srednjih škola osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju srednjoškolci s prebivalištem na području Grada Opatije koji pohađaju srednju školu u RH. Visina pomoći iznos 750 kuna, a isplaćuje se jednokratno.

Napominjemo da učenici koji ponovno upisuju isti razred, nemaju pravo na ovaj oblik pomoći.

Obrasci zahtjeva bit će dostupni na mrežnoj stranici Grada Opatije od 1. do 30. rujna 2022. Isplata pomoći uslijedit će po obradi svih pristiglih zahtjeva, očekivano početkom listopada.

Roditelji se tako trebaju pobrinuti za narudžbu radnih materijala, a financijska pomoć bit će isplaćena na tekuće račune nakon obrađenih podnesenih zahtjeva.

I ove godine napominjemo da je potrebno, osim ispunjenog zahtjeva dostaviti potvrdu o IBAN-u (koji izdaje banka). Dostava preslike bankovne kartice je prihvatljiva dokumentacija, ukoliko je roditeljima tako jednostavnije.

Ujedno, obavještavamo korisnike Socijalnog programa Grada Opatije da će se zahtjevi za ostvarivanje sljedećih prava:

– pravo na financiranje boravka djece u dječjem vrtiću

– pravo na financiranje marende učenicima osnovne škole

– pravo na financiranje produženog boravka učenicima osnovne škole

– pravo na financiranje javnog prijevoza učenicima srednje škole

– pravo na oblike pomoći za djecu s teškoćama u razvoju

za pedagošku/školsku godinu 2022./2023. zaprimati od 1. rujna 2022. godine.

Potrebni obrasci bit će dostupni na mrežnoj stranici Grada Opatije. Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom se mogu predati u pisarnicu (svaki radni dan u vremenu od 9 do 14 h), poslati poštom ili mailom na adresu pisarnica@opatija.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari