ODLUKA STOŽERA

Od ponedjeljka se u razrede vraćaju i učenici viših razreda osnovnih škola; Epidemiološka situacija u PGŽ u smirivanju

Foto: Mateo Levak/Riportal

„Brojke posljednjih dana definitivno pokazuju smirivanje epidemiološke situacije što je ohrabrujuće, pogotovo u ovom vremenu početka značajno većeg procjepljivanje stanovništva“, rekao je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović 

“Optimist sam i mislim da će naši građani pokazati visoku društvenu svijest, solidarnost s našom zajednicom i odazvati se na cijepljenje, za što nam je na raspolaganju između 12.000 i 13.000 doza“, rekao je Mićović.

Iznio je i aktualne epidemiološke podatke gdje je vidljiv daljnji pad novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tako je u našoj Županiji danas 104 novooboljelih te 199 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ značajno se smanjio i danas iznosi 1721. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 682 uzoraka brisova, a udio pozitivnih osoba unutar tog broja je sličan jučerašnjem i iznosi 15,2 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas isti kao jučer i iznosi 127. Na respiratoru se nalazi 9 osoba. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, na oporavku je 19 osoba, a na današnjoj sjednici Stožera najavilo se i zatvaranje tog sekundarnog centra za post Covid bolesnike, koje bi ponovno trebao preuzeti KBC. Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u nažalost preminula 1 osoba.

Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi 8,2 posto.

„U dogovoru između epidemiologa, osnivača i ravnatelja škola odlučeno je da se u ponedjeljak u razrede vraćaju i učenici viših razreda osnovnih škola, a u samo dvije škole, u Kastvu i Viškovu, nastava će se odvijat po takozvanom B modelu, znači naizmjenično u razredima i online“, rekla je resorna pročelnica Edita Stilin. Što se tiče srednjoškolaca i dalje učenici prva tri razreda ostaju u online modelu, a u razredima su samo učenici završnih razreda i praktične nastave.

U padu je i broj pozitivnih učenika, trenutno ih je 98 te 6 nastavnika, a u samoizolaciji je 261 učenik i 7 razrednih odjeljenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari