NUŽNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Od ponedjeljka u PGŽ strože mjere; Kazališta, kina i izložbe ostaju otvoreni

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije uvode se nužne epidemiološke mjere koje stupaju na snagu 29. ožujka, a njihovo trajanje se određuje do 12. travnja.

Nužne epidemiološke mjere, koje je uveo Stožer civilne zaštite RH su:

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu;
  • na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 8 osoba iz najviše 2 kućanstva;
  • zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;
  • obustava rada teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru;
  • obustava rada dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica;
  • preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata;
  • preporuka da se u svim sportskim objektima u kojima su dozvoljena natjecanja i treninzi ne koriste svlačionice.

Iako je Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije predložio obustavljanje profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, Nacionalni stožer civilne zaštite nije donio takvu mjeru.

Službena odluka dostupna je na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari