SINDIKAT (NE)ZADOVOLJAN

Video | Od ponedjeljka u Rijeci besplatan obrok za sve osnovnoškolce!

S novim polugodišnjem uvode se i besplatni obroci za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj. Više u video prilogu!

Od ponedjeljka, s početkom drugog polugodišta, uvode se besplatni obroci za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj.

Iako se ova odluka pozdravlja, jasno je da će biti određenih organizacijskih i tehničkih poteškoća u pojedinim školama, što potvrđuju ravnatelji.

Iz sindikata Preporod pak žele da se uvođenje besplatnih obroka u škole prolongira – kažu da je ovo najveća improvizacija u hrvatskom školstvu un atrag nekoliko desetljeća.

U Osnovnoj školi Pehlin, kao i u svim drugim osnovnim školama u Hrvatskoj, od ponedjeljka će svi učenici imati osiguran besplatan obrok.

“Dakle 362 djece u ponedjeljak će dobiti svoje marende za 1,33 centa. Što se tiče prostora tu je jedino problem, učenici će svoje marende dobiti u učionicama. Siguran sam da će to ići u najboljem mogućem redu.”, kaže Željko šimunić, ravnatelj OŠ Pehlin za Kanal Ri.

Za novu odluku Vlade spremne su sve riječke osnovne škole.

“U Gradu Rijeci je 25 osnovnih škola s preko 8 tisuća učenika. U kontaktu smo s našim ravnateljicama i ravnateljima i ono što možemo reći je da su škole spremne. Mi smo svjesni da će biti određenih i organizacijskih i tehničkih poteškoća, ali vjerujemo da će se sve uspješno realizirati.”, kaže Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika Rijeke.

U Osnovnoj školi Pehlin hrana će se nabavljati izvana

“Sve nam dolazi gotovo. To su baš marende, to nisu topli obroci, jer ne znam tko se zaigrao s tim toplim obrocima. Bit će sendviča sa sirom, raženi kruh, kukuruzni, peciva, bureka, bit će jogurt, mlijeko, čaj.”, otkriva ravnatelj OŠ Pehlin.

Iz Grada Rijeke podržavaju Vladin projekt uvođenja besplatnih obroka za sve učenike.

U Osnovnoj školi Pehlin strahuju hoće li biti dovoljno ljudi za kvalitetnu organizaciju.

“Sad nam je jedan dobavljač donio hranu za tjedan dana pa dok smo to iskrcali… Naravno, mi smo podnijeli zahtjev za odobrenjem još jedne spremačice i pomoćne kuharice. Najviše što će nedostajati školama to je pomoćno osoblje.”, mišljenja je Željko Šimunuć, ravnatelj, ravnatelj OŠ Pehlin.

‘Nije bilo moguće stvoriti uvjete za provedbu’

Iz Sindikata Preporod poručili su da je osiguranje besplatnih obroka najveća improvizacija u školstvu unatrag nekoliko desetljeća. Jedina ispravna odluka je da se prolongira ova odluka, poručili su, jer u svega nekoliko tjedana nije bilo moguće stvoriti uvjete za provedbu jedne ovako složene organizacijsko-kadrovsko-financijske operacije, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari