PODIJELJENO 1500 PORCIJA POSNE HRANE

Galerija | U Rijeci programom na Koblerovom trgu obilježen Badnjak po Julijanskom kalendaru

Povodom Badnjaka koji pravoslavni vjernici obilježavaju po Julijanskom kalendaru, na Koblerovom trgu održan je tradicionalan program.

U sklopu javnog obilježavanja, 11. po redu, građanima koji slave Badnjak te svim ljudima dobre volje podijeljeno je 1500 porcija posne hrane. Uoči podjele, posnu hranu blagoslovili su riječki parosi Mićo Kostić i Jovan Galamić.

Ispred Grada Rijeke, proslavi su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj. Uoči zajedničke proslave na Koblerovom trgu, zamjenica Krpan i predsjednica Gradskog vijeća Trošelj posjetile su u prostorijama Parohije riječke parohe, protojereja-stavrofora Miću Kostića i protojereja Jovana Galamića te čestitale nadolazeći blagdan.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Proslava je započela svetom liturgijom u jutarnjim satima u hramu sv. Nikolaja u Rijeci, dok će se večernje bogosluženje, osvećenje i tradicionalno paljenje Badnjaka održati u 18.00 sati u hramu sv. Georgija na Sušaku.

Proslavu su organizirali Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke, riječki i viškovski pododbor SKD „Prosvjeta“ te Zajednica Srba Rijeka, uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine na Rijeci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari