DOBRE VIJESTI

Od sljedećeg tjedna riječko kazalište nastavlja sa svojim redovnim programom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon kraće stanke, HNK Ivana pl. Zajca sa svojim redovnim programom nastavlja od 4. studenog 2020.

U međuvremenu je kazališna zgrada u cijelosti dezinficirana te učinjeno sve kako bi se u nastavku sezone publika osjećala još sigurnije i bez opterećenja uživala u kazališnim programima. A program se nastavlja odgođenim izvedbama: izvedbom predstave „Il Vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ u srijedu, 4. studenog, a potom izvedbama „Kralja Edipa“ u petak i subotu, 6. i 7. studenog. Premijera opere „Carmen“ na programu je 12. studenog, a premijera dramske predstave „Decamerone“ / „Dekameron“ 20. studenog. Cijeli raspored za studeni objavljen je na web stranicama „Zajca“ (ww.hnk-zajc.hr).

I ovom prigodom podsjećamo kako je „Zajc“  i njegovo, kako smo ga nazvali, „de luxe“ gledalište sigurno mjesto i da riječki HNK brine o sigurnosti publike i zaposlenika provodeći sve mjere Nacionalnog stožera odnosno posebne mjere za kulturno umjetničke izvedbe. Osim postava gledališta prilagođenog protuepidemijskim mjerama koji dokida interakciju među gledateljima koji nisu došli zajedno, obavezna je i dezinfekcija prilikom ulaska kao i nošenje zaštitnih maski. Nastavlja se naravno i evidencija svih posjetitelja na pojedinoj izvedbi, a obrazac se može preuzeti na kazališnim web stranicama te ga unaprijed ispuniti i donijeti sa sobom.

Premda prisiljeni na fizičku, kazalištem se opiremo duhovnoj distanci. S razmakom, maskama te u smanjenom broju, kazalište je jedno od rijetkih sigurnih mjesta kolektivnog doživljaja. Zajedno s publikom nastavljamo „Opstanak“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari