OČEKUJE SE 150 TISUĆA SVEZAKA

Video | Odbrojavanje je počelo! Obilazak nove riječke Gradske knjižnice otkrio – otvorenje se očekuje krajem godine!

Radovi na Gradskoj knjižnici Rijeka u visokoj su fazi dovršetka. Više u video prilogu!

Ako sve bude teklo prema planu, nova knjižnica u sklopu Kompleksa Benčić trebala bi biti gotova krajem godine.

A do proljeća, nakon preseljenja 150 tisuća svezaka, otvorit će vrata korisnicima kojih trenutno ima oko 20 tisuća.

Nova zgrada Gradske knjižnice Rijeka trebala bi biti gotova krajem ove godine. Čelik je taj koji je najviše zakomplicirao i odužio gradnju.

“Čim je došao čelik, dečki su počeli njega sastavljati i možete vidjeti da se sada već ovaj dio nožice na tom objektu, te nožice koje mi toliko očekujemo, počeo dizati ka nebesima i zapravo razlika od prije mjesec dana je u cijelom jednom katu i u cijeloj ovoj konstrukciji koja zatvara nožicu.”, objašnjava Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka za Kanal Ri.

A paralelno s vanjskim, napreduju i unutarnji radovi.

“Postavljena je uglavnom svugdje rasvjeta, pofarbani su zidovi i pofarbani su stupovi, vrata su postavljena. Uglavnom, dinamika rada ide svojim tijekom.”, dodaje ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka.

Ono što će uslijediti jest opremanje unutrašnjosti zgrade koja će sadržavati 150 000 knjiga. Svaka etaža imat će različitu funkciju.

“One bučnije funkcije će biti u prizemlju, kako se dižemo prema gore, sve će biti tiše I tiše. Ovo što ste spomenuli, odjel za mlade je upravo u prizemlju, on se nadovezuje na glazbeni odjel i to je jedan više programski prostor. A onda kako se dižemo gore imamo beletristiku na jednom katu I studijski odjel na vrhu gdje je zapravo neki najtiši rad.”, pojašnjava Niko Cvjetković.

Ono što je sigurno, ova knjižnica će biti jedna od posebnijih čak i na nacionalnoj razini., donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari